Життя на газовій “діжці”: Львівщину накрила дивна аномалія, але люди впевнені у провині нових сусідів

Дата публікації
Перегляди
25к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Життя на газовій “діжці”: Львівщину накрила дивна аномалія, але люди впевнені у провині нових сусідів

У Львівській області утворюються провалля через витік газу / Фото: Фото з соціальних мереж

Селянам нічого хвилюватися - ситуація під контролем, запевняють буровики.

Газово-водяні гейзери вибухнули в дворах, на городах і в криницях села Розвадів на Львівщині. Вони пошкодили приватні будинки та затопили подвір'я. Селяни винуватять у всьому бурову компанію, яка кілька днів тому почала добувати газ на околиці села. Всі роботи негайно зупинили, йдеться в ТСН.

Звуки, схожі на гуркіт вантажного потяга, розбудили село серед ночі. Коли люди визирнули з вікна, заклякли: просто під вікнами в землі утворилося провалля, а з нього булькотів "фонтан" заввишки пів метра. У повітрі стояв їдкий сморід, наче стухлих яєць. “Вода, газ. І ось тут воно все вирувало. Гейзери з-під кута”, - розповідає Юрій.

До ранку такі газово-водяні "фонтани" клекотали в доброму десятку сусідських дворів, на городах та у криницях. Річка, що тече селом, наче закипіла. Земля почала провалюватися просто на очах, кажуть селяни. “Дністер весь бурлить. Таке, як піднімається догори. Фонтани піднімаються. Він кипить весь від мосту до мосту. Берег весь бурлить”, - розповідають місцеві.

У тому, що сталося, жителі Розвадова винуватять бурову фірму, яка кілька днів тому розпочала видобуток газу на околиці села. Але на буровій свою вину відкидають. Пояснюють, що це особливості місцевості і селяни роками живуть тут, як на пороховій діжці. Досі газ на поверхню також витікав, але не в такій кількості, тож люди його не помічали. “Має місце глибинний розлом, який слугує каналами міграції з глибин на приповерхневу частину. Якраз ми потрапили в цю ділянку. Єдиний метод боротьби з цими поверхневими проявами - відбір газу”, - кажуть у компанії.

Селянам нічого хвилюватися - ситуація під контролем, запевняють буровики. Однак жителям Розвадова від того не легше - стіни їхніх будинків почали тріщати просто на очах. “Не знати, що там під землею робиться, які там пустоти. Якщо будемо тут жити місяць, рік-два, що воно не піде все під землю”, - хвилюються люди.

Чи не припустилися все ж таки буровики фатальної помилки - має з'ясувати розслідування. Допоки не буде висновків експертів, газовидобуток на буровій призупинений.

Читайте також:

“Кожен день - лотерея”: бійці повернувшись із Бахмута, після трьох місяців боїв, розповіли про пережите

Знаходили сім'ї вже в морзі: моторошні подробиці наслідків влучання ракети в багатоповерхівку в Умані

Загиблі мама й дитина у Дніпрі переїхали до приватного будинку, бо вважали безпечнішим за власну багатоповерхівку

Повʼязані теми:

Наступна публікація