Гарбузовий манник, який сподобається навіть тим, хто не любить овоч

Час приготування
1 год. 30 хв.
Харчова цінність на 100 г
178 ккал
Автор
Ганна НосоваГанна Носова
Дата публікації
Перегляди
1903
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Гарбузовий манник, який сподобається навіть тим, хто не любить овоч

Гарбузовий манник

Незвичайний манник – без борошна, яєць, у сиропі.

Пропонуємо рецепт гарбузового манника на кефірі з сиропом. Такого ви точно не куштували. Рецепт простий, "у його складі зовсім нема яєць, але від цього він не менш поживний, ситний і приємний. Насправді він виходить дуже солодким – справжній десерт до найближчого чаювання. Якщо ви не ласуни, можна покласти менше цукру".

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза,
  • 1 лимон,
  • 250 мл кефіру,
  • 100 г цукру для тіста, 150 г цукру для сиропу,
  • 270 г манної крупи;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 120 мл води

Приготування:

  • Почистіть гарбуз, натріть на тертці.

  • Додайте до натертого гарбуза кефір і цукор, добре перемішайте. Досипте манну крупу й розпушувач або соду, якщо розпушувача не маєте. Соду не потрібно гасити, оскільки в тісті є кефір.

  • Натріть цедру лимона і додайте до тіста. Замішайте тісто віничком.

  • Змастіть форму для випікання олією, розігрійте духовку до 180 °C, влийте тісто до форми та поставте запікатися 45 хвилин.

  • Перевірте готовність зубочисткою: якщо тісто сухе – манник готовий.

  • Поки манник випікається, приготуйте сироп. Змішайте воду з цукром, додайте сік лимона, доведіть до кипіння і варіть ще три хвилини на середньому вогні.

  • Залийте готовий манник гарячим сиропом і залиште на 30 хвилин, щоб тісто увібрало рідину. Для насиченішого смаку залиште його на ніч.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація