Різдвяний кекс з сухофруктами: простий рецепт без масла, яєць та цукру

Час приготування
1 год. 5 хв.
Харчова цінність на 100 г
245 ккал
Автор
Ганна НосоваГанна Носова
Дата публікації
Перегляди
698
Час на прочитання
1 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Різдвяний кекс з сухофруктами: простий рецепт без масла, яєць та цукру

Різдвяний кекс

Готуємо смачний, корисний різдвяний кекс.

Скоро, скоро Різдво вже завітає до наших домівок. А яке Різдво без випічки, без різдвяного кексу! А якщо приготувати його без яєць, масла, без муки? Спробуйте — буде смачно, корисно,  і гостей здивуєте.

Інгредієнти:

  • Ізюм — 120 г
  • Курага — 150 г 
  • Горіх, волоський або мигдаль — 50 г 
  • Вівсяне борошно — 200 г 
  • Яблучне пюре — 200 г
  • Кориця — 0,5 ч. л.
  • Розпушувач — 2 ч.л.
  • Щіпка натертого  імбиру
  • Дрібка мускатного горіха

Приготування:

  • Сухофрукти залити окропом на кілька хвилин. Курагу, горіхи подрібнити.
  • З очищених від шкірки та серцевини свіжих яблук блендером зробити пюре. 
  • Сухофрукти, горіхи, яблучне пюре, спеції змішати у мисці.
  • Вівсяне борошно змішати з розпушувачем, додати до фруктово-горіхової маси, перемішати.
  • Форму змастити оливковою олією, викласти тісто і розрівняти.
  • Випікати за 170 градусів 40-50 хвилин. Смачного.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Новий Рік 2025
Наступна публікація