Рецепт домашнього зефіру.
Розповідаємо, як самостійно приготувати натуральний зефір. За цим рецептом знадобиться небагато часу, і смачний зефір виходить у всіх, навіть у новачків.
Інгредієнти.
- Яйце — одне велике
- Цукор — 50 г
- Лимонна кислота, сіль — щіпка
Для сиропу:
- Вода — 80 г
- Агар 900 — 8 г
- Цукор — 280 г
- Яблучне пюре — 200 г
Приготування
- Зробіть сироп. У сотейнику або каструлі з товстим дном з'єднайте воду з цукром, агаром і яблучним пюре. Якщо немає пюре, перебийте яблука чи фрукти міксером.
- Варіть сироп на середньому вогні. Періодично помішуйте сироп, щоб він не підгорів. Після закипання сироп вариться приблизно 5 хвилин. Якщо є кухонний термометр, то суміш варіть до 105°.
- Для приготування білкової маси знадобиться 60 г курячого білка — стільки міститься в одному великому або двох дрібних яйцях. Додайте до білків лимонну кислоту і дрібку солі. Збивайте білок на середній швидкості міксера, поки він не перетвориться на піну. Потім частинами всипайте цукор, продовжуючи збивати суміш. Приблизно через 5-7 хвилин збивання білкова суміш буде готова. Щоб перевірити готовність суміші, переверніть місткість — білок не повинен стікати вниз.
- Щойно сироп і білкова суміш готові, одразу вливайте гарячий сироп тонким струменем в білкову суміш, збиваючи її на високій швидкості. Збивайте основу зефіру приблизно 2 хвилини на максимальній швидкості міксера. Маса повинна стати щільною і м'якою, як вата.
- Викладіть теплу масу в кондитерський мішок і викладайте половинки зефіру на деко. Залиште десерт застигати на ніч.
- Обваляйте в цукровій пудрі, з'єднайте половинки зефіру. Смачного.
Читайте також: