Як приготувати зефір в домашніх умовах: впорається навіть новачок

Час приготування
1 година
Харчова цінність на 100 г
330 ккал
Автор
Ганна НосоваГанна Носова
Дата публікації
Перегляди
834
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Як приготувати зефір в домашніх умовах: впорається навіть новачок

Як приготувати зефір

Рецепт домашнього зефіру.

Розповідаємо, як самостійно приготувати натуральний зефір. За цим рецептом знадобиться небагато часу, і смачний зефір виходить у всіх, навіть у новачків.

Інгредієнти.

  • Яйце — одне велике 
  • Цукор — 50 г
  • Лимонна кислота, сіль — щіпка

Для сиропу:

  • Вода — 80 г
  • Агар 900 — 8 г
  • Цукор — 280 г
  • Яблучне пюре — 200 г

Приготування

  • Зробіть сироп. У сотейнику або каструлі з товстим дном з'єднайте воду з цукром, агаром і яблучним пюре. Якщо немає пюре, перебийте яблука чи фрукти міксером.
  • Варіть сироп на середньому вогні. Періодично помішуйте сироп, щоб він не підгорів. Після закипання сироп вариться приблизно 5 хвилин. Якщо є кухонний термометр, то суміш варіть до 105°.
  • Для приготування білкової маси знадобиться 60 г курячого білка — стільки міститься в одному великому або двох дрібних яйцях. Додайте до білків лимонну кислоту і дрібку солі. Збивайте білок на середній швидкості міксера, поки він не перетвориться на піну. Потім частинами всипайте цукор, продовжуючи збивати суміш. Приблизно через 5-7 хвилин збивання білкова суміш  буде готова. Щоб перевірити готовність суміші, переверніть місткість — білок не повинен стікати вниз.
  • Щойно сироп і білкова суміш готові, одразу вливайте гарячий сироп тонким струменем в білкову суміш, збиваючи її на високій швидкості. Збивайте основу зефіру приблизно 2 хвилини на максимальній швидкості міксера. Маса повинна стати щільною і м'якою, як вата.
  • Викладіть теплу масу в кондитерський мішок і викладайте половинки зефіру на деко. Залиште десерт застигати на ніч.
  • Обваляйте в цукровій пудрі, з'єднайте половинки зефіру. Смачного. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація