Пісні котлети з рису від Євгена Клопотенка: корисно і просто
Готуємо пісні рисові котлети.
Пісні котлети
Для тих, хто дотримується посту або взагалі не вживає м'ясних продуктів, пропонуємо рецепт пісних котлет від Євгена Клопотенка.
Такі рисові котлети з овочами можна їсти на обід, вечерю, з гарніром і без.
Для цього рецепту важливо використовувати саме круглозернистий рис. Лише в такому разі котлети не розвалюватимуться під час приготування. Річ тут у високому вмісті крохмалю та здатності такого рису завдяки цьому добре вбирати воду. Саме з круглозернистого рису буде легко формувати котлети.
Інгредієнти для приготування пісних котлет з рису
Круглозернистий рис – 150 г крупи або 400 г відвареного.
Морква – одна середнього розміру.
Цибулина – одна.
Сіль – 1/2 ч. л.
Петрушка – 5 гілочок.
Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
Олія для смаження – 5 ст. л.
Як приготувати пісні котлети з рису
Ретельно промийте рис під проточною водою, висипте його до каструлі, залийте 300 мл води. Доведіть воду до кипіння, зменште вогонь і варіть під напіввідкритою кришкою 20 хв. Готовий рис викладіть до окремої миски та залиште охолоджуватися до кімнатної температури.
Почистьте цибулину та моркву. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
Помийте гілочки петрушки, висушіть паперовим рушником і мілко наріжте.
Розігрійте пательню, влийте2 ст. л. олії та обсмажте на ній нарізану цибулю 5-6 хв. Додайте до цибулі потерту моркву і смажте овочі до готовності моркви.
Обсмажені овочі та нарізану петрушку змішайте з рисом, перекладіть масу до чаші блендера та перебийте до однорідності. Додайте пів чайної ложки солі й перемішайте.
Сформуйте котлети овальної форми і кожну обваляйте в панірувальних сухарях.
Розігрійте на пательні зо 3 ст. л. олії та обсмажте котлети до золотавої скоринки по 2-3 хв з кожного боку.
Готові котлети викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Подавайте теплими з улюбленим соусом.
З такої кількості інгредієнтів вийде 6-8 котлет залежно від розміру.
Це базовий рецепт пісних котлет з рису. Можуть бути їхні різноманітні варіації. Наприклад, можна додати картоплю. Для цього потріть її на мілкій тертці, як на деруни, і додайте до “рисового фаршу” разом з цибулею, морквою та зеленню.
Можна додати печериці – на 150 г сирого рису знадобиться 200 г сирих грибів. Печериці треба нарізати скибочками, обсмажити на пательні та подрібнити разом з рисом у блендері.
А замість петрушки можна використати кріп, зелену цибулю, іншу зелень або ж узагалі не додавати зелень.
Читайте також: