Пісні котлети з рису від Євгена Клопотенка: корисно і просто

Готуємо пісні рисові котлети.

Пісні котлети

Пісні котлети

Для тих, хто дотримується посту або взагалі не вживає м'ясних продуктів, пропонуємо рецепт пісних котлет від Євгена Клопотенка.

Такі рисові котлети з овочами можна їсти на обід, вечерю, з гарніром і без.

Для цього рецепту важливо використовувати саме круглозернистий рис. Лише в такому разі котлети не розвалюватимуться під час приготування. Річ тут у високому вмісті крохмалю та здатності такого рису завдяки цьому добре вбирати воду. Саме з круглозернистого рису буде легко формувати котлети.

Інгредієнти для приготування пісних котлет з рису

  • Круглозернистий рис – 150 г крупи або 400 г відвареного.

  • Морква – одна середнього розміру.

  • Цибулина – одна.

  • Сіль – 1/2 ч. л.

  • Петрушка – 5 гілочок.

  • Панірувальні сухарі – 2 ст. л.

  • Олія для смаження – 5 ст. л.

Як приготувати пісні котлети з рису

  • Ретельно промийте рис під проточною водою, висипте його до каструлі, залийте 300 мл води. Доведіть воду до кипіння, зменште вогонь і варіть під напіввідкритою кришкою 20 хв. Готовий рис викладіть до окремої миски та залиште охолоджуватися до кімнатної температури.

  • Почистьте цибулину та моркву. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.

  • Помийте гілочки петрушки, висушіть паперовим рушником і мілко наріжте.

  • Розігрійте пательню, влийте2 ст. л. олії та обсмажте на ній нарізану цибулю 5-6 хв. Додайте до цибулі потерту моркву і смажте овочі до готовності моркви.

  • Обсмажені овочі та нарізану петрушку змішайте з рисом, перекладіть масу до чаші блендера та перебийте до однорідності. Додайте пів чайної ложки солі й перемішайте.

  • Сформуйте котлети овальної форми і кожну обваляйте в панірувальних сухарях.

  • Розігрійте на пательні зо 3 ст. л. олії та обсмажте котлети до золотавої скоринки по 2-3 хв з кожного боку.

  • Готові котлети викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Подавайте теплими з улюбленим соусом.

З такої кількості інгредієнтів вийде 6-8 котлет залежно від розміру.

Це базовий рецепт пісних котлет з рису. Можуть бути їхні різноманітні варіації. Наприклад, можна додати картоплю. Для цього потріть її на мілкій тертці, як на деруни, і додайте до “рисового фаршу” разом з цибулею, морквою та зеленню.

Можна додати печериці – на 150 г сирого рису знадобиться 200 г сирих грибів. Печериці треба нарізати скибочками, обсмажити на пательні та подрібнити разом з рисом у блендері.

А замість петрушки можна використати кріп, зелену цибулю, іншу зелень або ж узагалі не додавати зелень.

 Читайте також:


Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie