Шпинатне тісто на вареники: традиційна українська страва по-новому

Час приготування
35 хвилин
Харчова цінність на 100 г
240 ккал
Автор
Тетяна МележикТетяна Мележик
Дата публікації
Перегляди
3359
Час на прочитання
1 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Шпинатне тісто на вареники: традиційна українська страва по-новому

Як зробити шпинатне тісто на вареники? / Фото: YouTube

Спробуйте приготувати традиційну українську страву по-новому, додавши до тіста на вареники трохи шпинату. По-перше, це гарно. По-друге, це неймовірно смачно й корисно.

Всі інгредієнти для шпинатного тіста розраховані на досить велику порцію. Начинку можна додавати за своїм смаком: солодку або солону.

Інгредієнти

шпинат (заморожений або свіжий)
100 г
вода
300 г
яйця
2 шт.
борошно
800 г
сіль
1/2 ч. л
олія
40 г
  1. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, його потрібно заздалегідь розморозити. Потім викласти до чаші блендера, додати воду і добре збити.
  2. Змішати борошно з сіллю, додати яйця, а потім змішати зі шпинатною водою.
  3. Замісити тісто, а коли воно почне збиратися в грудочку, додати олію та вимішати до гладкості.
  4. Викласти до миски, накрити харчовою плівкою чи рушничком. Дати постояти 30 хв, щоб тісто стало ще еластичнішим.
  5. Після цього можна розкатати тісто на присипаній борошном поверхні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація