Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук

Рецепт ідеального тіста для вареників, пельменів, чебуреків на окропі

Заварне тісто на вареники

Заварне тісто на вареники

Вареники, страву національної української кухні, господині готують часто: солодкі, пісні з різними начинками.

Рецептів приготування тіста для вареників та пельменів безліч — хтось готує на воді, молоці, кефірі тощо. Не всім вдається приготувати тонке тісто, щоб не порвалося під час ліплення і не розвалилося під час варіння

Пропонуємо рецепт ідеального тіста, яке завжди вдається.

Інгредієнти для тіста

  • борошно — 3 склянки,

  • окріп — 200 мл або одна склянка,

  • яйця — 1 шт.

  • олія — 3 ст. л.,

  • сіль — пів чайної ложки.

Приготування тіста для вареників та пельменів

  • Просіюємо борошно, краще брати вищої якості.

  • Вбиваємо в борошно яйце, перемішуємо. Яйце краще, щоб було не з холодильника, кімнатної температури.

  • Вливаємо олію, розмішуємо.

  • Обережно вливаємо в борошно окріп, постійно помішуючи тісто. Спочатку, поки вода гаряча, розмішуємо тісто виделкою, а коли трохи охолоне — руками. Навіть якщо тісто буде здаватися занадто рідким або густим, ні борошно, ні воду додавати не потрібно.

  • Вимішуємо його руками до однорідності. Готове тісто не повинно липнути до рук.

  • Накриваємо тісто рушником і залишаємо на десять хвилин.


Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie