Якщо хочеться чогось смачного і швидкого в приготуванні, рецепт гарячого шоколаду – ідеальний вибір.
Гарячий шоколад надає енергії не гірше за каву. Особливо популярний напій у холодний період.
Рецепти гарячого шоколаду в домашніх умовах
Простий рецепт
Для того, щоб приготувати ароматний шоколадний напій самостійно, вам знадобляться лише кілька інгредієнтів і 10 хвилин часу.
Інгрідієнти:
- плитка натурального шоколаду – 100 г
- молоко – 0,5 л
- цукор, вода
- вершки для оздоблення
Як готувати:
- Розламайте плитку шоколаду на дрібні шматочки (для кращого розтоплення) і додайте трохи води.
- Поставте суміш до мікрохвильовки або на плиту на повільний вогонь. Дочекайтеся, коли шоколад повністю розчиниться.
- Приготуйте молоко, трохи підігрійте його.
- Потім у підігріте молоко влийте розплавлений шоколад.
- Додайте цукор до смаку, все добре перемішайте до однорідного кольору.
- Зверху можна прикрасити вершками чи посипати корицею.
Гарячий шоколад-чизкейк
Інгредієнти:
- 1 скл. молока
- ¼ ч. л. ванільного екстракту
- 60 г подрібненого білого шоколаду
- 60 г вершкового сиру кімнатної температури, нарізаного на 16 частин
- крихти печива і збиті вершки для декору
Як приготувати:
- В середній каструлі нагрійте молоко на середньому вогні, але не кип’ятіть.
- Зменшіть вогонь до мінімуму, а потім збийте молоко з ванільним вершковим сиром.
- Додайте білий шоколад і розплавте його.
- Подавати можна зі збитими вершками та крихтами печива.
Гарячий шоколад по-італійськи
Італійський гарячий шоколад – це неймовірно смачний напій, який ви повинні скуштувати хоча б раз.
Вам знадобиться:
- перець чилі – 2 стручки
- цукор – 100 г
- какао – 100 г
- вода – 1 л
- мигдаль і фундук
- дрібка анісу та ваніліну, ачіоті (використовувати за бажанням)
- порошок олександрійської троянди
Як готувати:
- Змішайте в блендері 2 стручки чилі, дрібку анісу, 100 г цукру, 100 г какао.
- Додайте по 12 шт. мигдалю і фундука.
- Всипте пакетик ваніліну (можна взяти справжню ваніль), ачіоті за смаком.
- Додайте порошок олександрійської троянди, доведіть масу до однорідного кольору.
- Закип'ятіть воду.
- Пропустіть суміш через сито для усунення осаду, підігрійте.
- Збийте віночком для отримання піни, розлийте до чашок.
Ванільний мокко-шоколад
Інгредієнти:
- 2 скл. незбираного молока (можна горіхове, рослинне)
- ⅓ скл. кленового сиропу
- ¼ скл. несолодкого какао
- 170 г подрібненого напівсолодкого або чорного шоколаду (бажано з вмістом какао 72%)
- 1 ст. л. ванільного екстракту
- 1 ст. л. розчинної кави
- дрібка солі
- збиті вершки для подавання
- тертий мускатний горіх або кориця (необов’язково)
Як приготувати:
- Додайте у велику каструлю молоко, кленовий сироп, какао-порошок, подрібнений шоколад, ваніль, каву і дрібку солі, за бажанням можна додати корицю і мускатний горіх.
- Підігрійте молоко на середньому вогні, але не доводьте до кипіння. Часто помішуйте напій, щоб не пригорів.
- Щойно напій настоїться, розлийте його до чашок.
- Прикрасити можна вершками, корицею тощо.
Раніше ми писали, чому не можна пити чай з молоком. Більше про це читайте в новині.
Читайте також: