Як приготувати гарячий шоколад вдома: найкращі рецепти улюбленого напою

Як приготувати гарячий шоколад вдома: найкращі рецепти улюбленого напою

Гарячий шоколад / Фото: pixabay.com

Якщо хочеться чогось смачного і швидкого в приготуванні, рецепт гарячого шоколаду – ідеальний вибір.

Гарячий шоколад надає енергії не гірше за каву. Особливо популярний напій у холодний період.

Рецепти гарячого шоколаду в домашніх умовах

Простий рецепт

Для того, щоб приготувати ароматний шоколадний напій самостійно, вам знадобляться лише кілька інгредієнтів і 10 хвилин часу.

Інгрідієнти:

  • плитка натурального шоколаду – 100 г
  • молоко – 0,5 л
  • цукор, вода
  • вершки для оздоблення

Як готувати:

  • Розламайте плитку шоколаду на дрібні шматочки (для кращого розтоплення) і додайте трохи води.
  • Поставте суміш до мікрохвильовки або на плиту на повільний вогонь. Дочекайтеся, коли шоколад повністю розчиниться.
  • Приготуйте молоко, трохи підігрійте його.
  • Потім у підігріте молоко влийте розплавлений шоколад.
  • Додайте цукор до смаку, все добре перемішайте до однорідного кольору.
  • Зверху можна прикрасити вершками чи посипати корицею.

Гарячий шоколад-чизкейк

Інгредієнти:

  • 1 скл. молока
  • ¼ ч. л. ванільного екстракту
  • 60 г подрібненого білого шоколаду
  • 60 г вершкового сиру кімнатної температури, нарізаного на 16 частин
  • крихти печива і збиті вершки для декору

Як приготувати:

  • В середній каструлі нагрійте молоко на середньому вогні, але не кип’ятіть.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму, а потім збийте молоко з ванільним вершковим сиром.
  • Додайте білий шоколад і розплавте його.
  • Подавати можна зі збитими вершками та крихтами печива.

Гарячий шоколад по-італійськи

Італійський гарячий шоколад – це неймовірно смачний напій, який ви повинні скуштувати хоча б раз.

Вам знадобиться:

  • перець чилі – 2 стручки
  • цукор – 100 г
  • какао – 100 г
  • вода – 1 л
  • мигдаль і фундук
  • дрібка анісу та ваніліну, ачіоті (використовувати за бажанням)
  • порошок олександрійської троянди

Як готувати:

  • Змішайте в блендері 2 стручки чилі, дрібку анісу, 100 г цукру, 100 г какао.
  • Додайте по 12 шт. мигдалю і фундука.
  • Всипте пакетик ваніліну (можна взяти справжню ваніль), ачіоті за смаком.
  • Додайте порошок олександрійської троянди, доведіть масу до однорідного кольору.
  • Закип'ятіть воду.
  • Пропустіть суміш через сито для усунення осаду, підігрійте.
  • Збийте віночком для отримання піни, розлийте до чашок.

Ванільний мокко-шоколад

Інгредієнти:

  • 2 скл. незбираного молока (можна горіхове, рослинне)
  • ⅓ скл. кленового сиропу
  • ¼ скл. несолодкого какао
  • 170 г подрібненого напівсолодкого або чорного шоколаду (бажано з вмістом какао 72%)
  • 1 ст. л. ванільного екстракту
  • 1 ст. л. розчинної кави
  • дрібка солі
  • збиті вершки для подавання
  • тертий мускатний горіх або кориця (необов’язково)

Як приготувати:

  • Додайте у велику каструлю молоко, кленовий сироп, какао-порошок, подрібнений шоколад, ваніль, каву і дрібку солі, за бажанням можна додати корицю і мускатний горіх.
  • Підігрійте молоко на середньому вогні, але не доводьте до кипіння. Часто помішуйте напій, щоб не пригорів.
  • Щойно напій настоїться, розлийте його до чашок.
  • Прикрасити можна вершками, корицею тощо.

Раніше ми писали, чому не можна пити чай з молоком. Більше про це читайте в новині.

Читайте також:

Наступна публікація