Отримаєте максимум користі: дієтологиня розповіла, як правильно заварювати каву

Отримаєте максимум користі: дієтологиня розповіла, як правильно заварювати каву

Як правильно варити каву, щоб вона була корисною для здоров'я? / Фото: Pexels

Вже давно розвінчали міф про те, що кава — шкідлива. Але потрібно знати, як правильно її заварювати, щоб отримати максимум користі. Читайте про це в матеріалі ТСН.ua.

Дедалі більше досліджень вказують на те, що кава — зовсім не шкідливий напій для людського організму. Та, щоб отримати максимум користі, потрібно знати, яку каву пити і як її правильно заварювати. Про це в своєму інстаграм-блозі розповіла дієтологиня Світлана Фус.

Звичайно, потрібно пам'ятати про помірне вживання кави, щоб вона була корисною для організму. Також її потрібно правильно вибрати і приготувати. Найкраще купувати каву в зернах, тому що мелена не лише втрачає частину свого аромату, але й має не настільки насичений смак. А ось розчинної варто уникати — її отримують внаслідок складних промислових процесів.

Особливо погано на здоров'я впливає кава в пакетиках 3 в 1. На думку дієтологині, від такого напою взагалі краще відмовитися через велику кількість емульгаторів, цукру та шкідливих жирів. А ще така кава часто містить підсилювачі смаку і запаху, які негативно впливають на роботу печінки.

Світлана впевнена, що кава в зернах не лише нешкідлива для печінки в помірних кількостях, але й може принести певну користь.

Як правильно заварювати каву, щоб вона була корисною? Дієтологиня поділилася, що краще використовувати спеціальні паперові фільтри, через які без перешкод проходять цінні поліфеноли (антиоксиданти) з кавових зерен.

Важливо і коли ви п'єте каву. Фахівчиня наголошує, що від вживання натщесерце краще відмовитися, адже напій може подразнювати слизову. Також неварто пити каву одразу після ситної страви, в якій є залізо, тому що цей елемент може погано засвоїтися.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація