Овочевий салат з пекінської капусти з цікавою заправкою.
Якщо потрібно приготувати смачний салат з пекінської капусти, легкий та пікантний, спробуйте приготувати салат "по-китайськи". Інгредієнти прості — пекінська капуста, корейська морква та свіжі огірки. Аромату та пікантності салату надає оригінальна заправка з соєвого соусу і кунжуту. Салат готується за кілька хвилин, а результат не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти для салату:
-
Пекінська капуста — 300 г
-
Морква по-корейськи — 100 г
-
Огірки — 2 шт.
-
Зелена цибуля — за смаком
-
Насіння кунжуту — 30 г
-
Соєвий соус — 3 ст. л.
-
Кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.
-
Вода — 40 мл
Приготування:
-
Наріжте пекінську капусту великими шматочками та покладіть у глибоку миску. Додайте до неї корейську моркву.
-
Огірки наріжте на четвертинки, а зелену цибулю поріжте дрібно.
-
Розігрійте сковороду без олії та обсмажте кунжут до золотистого кольору, періодично помішуючи. Потім пересипте його в окрему тарілку.
-
У ту саму сковороду налийте соєвий соус, додайте розчинений у воді кукурудзяний крохмаль і доведіть до кипіння. Перемішайте, щоб не було грудочок.
-
Додайте до суміші огірки та зелень, тушкуйте 5 хвилин.
-
Перемістіть вміст сковороди в миску до пекінської капусти, моркви та зеленої цибулі. Додайте обсмажений кунжут і добре перемішайте.
-
Поставте салат у холодильник на 30 хвилин, щоб він настоявся і набрав смачного аромату.
Читайте також: