Гірчиця на огірковому розсолі, виготовлена в домашніх умовах, виходить дуже гострою. Готувати домашню гірчицю дуже легко. Для цього потрібно взяти готовий порошок, залити розсолом і дати настоятися. Такий соус зберігається у холодильнику кілька місяців.
Інгредієнти
Гірчичний порошок всипте в миску. Огірковий розсіл підігрійте до кімнатної температури.
Влийте його поступово у гірчицю і добре перемішайте до отримання однорідної консистенції. Додайте олію і ще перемішайте.
Викладіть у баночку і залиште за кімнатної температури на 8-10 годин. Потім поставте до холодильника.
Поради:
- Густоту гірчиці регулюйте кількістю розсолу, що додається.
Читайте також:
- Соус "Тартар": рецепт чудового доповнення до холодних закусок
- Грибний соус: рецепт, який допоможе прикрасити будь-який гарнір
- Домашній майонез: класичний рецепт