"Ледачий" яблучний пиріг: змішати всі інгредієнти – і на деко
Цей рецепт пирога сподобається вам за швидке приготування і прості інгредієнти. Для нього навіть не знадобиться форма – тісто виливається на деко.
"Ледачий" яблучний пиріг: рецепт (фото з сайту Смачненьке) / © Фото з відкритих джерел
Щоб приготувати цей "ледачий" яблучний пиріг, дуже важливо добре збити яйця. Тіста виходить мало, а начинки – багато. Саме тому він надзвичайно смакує.
Інгредієнти
- яйця
- 3 шт.
- сіль
- 1/4 ч. л.
- цукор
- 100 г
- ванільний цукор
- 10 г
- вершкове масло
- 100 г
- борошно
- 300 г
- розпушувач
- 8 г
- яблука
- 450 г
- сік лимона
- 1/2 шт.
- цукрова пудра
- 1 ч. л.
- родзинки
- 80 г
Процес приготування:
Яйця змішати з сіллю, збити до стійкої білої піни віничком чи міксером. Додати цукор і ванільний цукор, ще раз збити, щоб усі крупинки розчинилися.
Влити розтоплене, але не гаряче масло, ще раз збити до однорідності.
Окремо змішати борошно й розпушувач, додати до збитих яєць, вимішати тісто. Воно має бути липким і густим.
Яблука нарізати невеликими кубиками, полити соком лимона, щоб не потемніли. Додати родзинки, всипати все в тісто і перемішати.
Невелике деко застелити пергаментом, змастити олією, викласти тісто з начинкою, розрівняти. Духовку розігріти до 180 градусів, запікати пиріг 25 хвилин. Після випікання посипати цукровою пудрою за бажання.
Смачного!
Читайте також: