Сирні булочки з кунжутом: рецепт смачної випічки
Сирні булочки виходять несолодкими і вимагають підняття тіста. Їх можна їсти просто так або приготувати з ними бутерброди чи подати до перших страв замість хліба. Для приготування знадобляться два види сиру, яйця, борошно та розпушувач. Все перемішайте - і випікайте сирні булочки із золотистою кунжутною скоринкою.
Сирні булочки з кунжутом / © Credits
Інгредієнти
- твердий сир
- 100 г
- кисломолочний сир
- 250 г
- яйце
- 1 шт.
- борошно
- 2 ст. л.
- розпушувач
- 1 ч. л.
- сіль
- 0,5 ч. л.
- кунжут
- вершкове масло
Твердий сир натріть на дрібній тертці. Додайте до нього кисломолочний сир, яйце, перемішане з розпушувачем борошно та сіль. Перемішайте.
Руки змочіть холодною водою. Тісто розділіть на шматочки і скачайте джгут. Сформуйте зі джгута з тіста бублик, з'єднайте протилежні краї. Булочки змастіть і посипте кунжутом.
Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть булочки.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Готові гарячі булочки змастіть вершковим маслом.
Поради:
Сир використовуйте не менше 5% жирності.
Читайте також: