Як зварити червоний буряк, щоб він не втратив колір: хитрість, про яку варто знати

Як зварити червоний буряк, щоб він не втратив колір: хитрість, про яку варто знати

Як зварити червоний буряк, щоб він не втратив свій колір? / Фото: Pexels

Буряк використовується для приготування різних страв. Часто перед цим його потрібно зварити. Здавалося б — що тут важкого? Але якщо робити це у звичайній каструлі, він може стати менш червоним. Читайте в матеріалі ТСН.ua, як зварити буряк, щоб він не втратив колір.

Щоб не мити після варіння каструлю від бурякового накипу, а також не відчувати запах овоча по всій квартирі, можна зварити буряк у пакеті. Цей спосіб також допоможе зробити так, щоб овоч не втратив свій яскраво-червоний колір.

Що для цього потрібно робити? Спочатку буряк ретельно відмивають від бруду, а потім кладуть до пакета. Кожен овоч повинен бути окремо. Далі з пакетів максимально випускається повітря, а зверху зав'язується вільний вузлик.

Потім буряки кладуть до каструлі, заливають водою та ставлять на сильний вогонь. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити. Зверніть увагу, що буряки повинні бути повністю занурені у воду, але краї пакета мають стирчати.

Скільки часу треба варити буряк у пакеті? Тут все залежить від розміру самого овоча. Якщо це середній буряк (приблизно 200 г), то вам знадобиться близько 50 хвилин. А ось великі буряки (400-500 г) будуть варитися щонайменше 2 години.

Щоб буряк не втратив свій колір під час варіння, можна також спробувати приготувати його в мікрохвильовій печі. Для цього овоч миється, насухо витирається. Далі по всьому буряку робляться проколи виделкою, а його кладуть до пакета. Виставляється максимальна потужність. Буряк середнього розміру готуватиметься в такому разі близько 10 хвилин.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація