Всього два інгредієнти – і лосось або скумбрія перетворяться на справжній шедевр. Цей рецепт підійде для святкового столу, а головне, що їсти страву можна майже одразу.
Вже давно багато українців засолюють рибу в домашніх умовах самостійно. Ви можете використовувати будь-який вид риби за своїм бажанням. За цим рецептом вона виходить надзвичайно смачною.
Інгредієнти
Процес приготування:
- Спочатку ретельно підготуйте рибу: вимийте її та почистьте від луски. Дістаньте великі кісточки. За допомогою сухого паперового рушника промокніть зайву вологу.
- Наріжте рибу на шматочки (менші солитимуться всього 15 хвилин, для більших знадобиться 4-5 годин). Натріть сіллю і цукром, намагаючись не пошкодити структуру.
- Перекладіть рибу до чистого контейнера, закрийте герметично кришкою, приберіть до холодильника. Зверніть увагу, що риба виділятиме сік – його потрібно час від часу зливати.
Цей вид засолювання називається сухим. Засолена в домашніх умовах риба може зберігатися в холодильнику до 3 днів.