Це пікантна хрумка закуска, яку багато хто любить, і варіант для тих, кому набридла звичайна квашена капуста. Особливий смак додають прянощі та часник. Капуста готується просто й легко, а виходить смачною і корисною. Для приготування наріжте капусту квадратами, залийте маринадом і залиште маринуватися на кілька годин.
Інгредієнти
- Капусту наріжте на квадратні шматочки.
- Моркву вимийте та очистьте. Натріть на тертці по-корейськи.
- Часник очистьте і дрібно наріжте.
- В каструлі з'єднайте капусту, моркву й часник. Посипте цукром. Перемішайте та злегка перетріть руками (капуста має пустити сік).
- До сотейника налийте воду, олію, оцет, додайте сіль, коріандр, перець і куркуму. Перемішайте. Доведіть до кипіння та одразу залийте капусту. Ще раз перемішайте. Покладіть тарілку на капусту і поставте гніт (наприклад, банку з водою). Накрийте рушником. Залиште в теплі на 10 годин або на ніч. Зберігайте в холодильнику.
Поради:
- Приправи використовуйте за власним смаком.
Читайте також:
- Вітамінний салат: рецепт корисної страви
- Сирні палички з кунжутом: рецепт смачної закуски
- Салат із сьомгою, яйцем та огірками: рецепт ефектної закуски