Через сильну повінь на Львівщині підтопило понад 1,2 тисячі хат

"Велика вода" заблокувала автомобільні проїзди до багатьох сіл та рух поїздів на ділянці Самбір – Дрогобич.

Протягом останніх чотирьох днів Львівщину заливає рясними дощами. Через зливи вийшла з берегів річка Дністер. "Велика вода" вже підтопила 94 населені пункти.

Через повінь постраждали Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Сколівський, Старосамбірський, Самбірський, Сокальський, Миколаївський, Турківський та Перемешлянський райони Львівщини, а також міста Борислав, Дрогобич і Самбір. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Сталося підтоплення 1204 житлових будинків, 1671 підвал житлових будинків, 1189 присадибних ділянок та 2749 гектарів сільгоспугідь. Тимчасово перервано автомобільне сполучення з 17 населеними пунктами та ускладнено проїзд до 11 населених пунктів. Порушено газопостачання 30 населених пунктів. Через розмив частини насипу залізничної колії припинено рух потягів на ділянці дороги Самбір – Дрогобич. Поблизу села Бабине Самбірського району через розмив дамби підтоплено автодорогу Львів – Самбір", - йдеться у повідомленні ДСНС.

Кілька днів підряд рятувальники та комунальники відкачують воду, проводять невідкладні роботи з відновлення життєзабезпечення населених пунктів, надають допомогу населенню.

Крім того, із зони підтоплення евакуювали 772 людини, у тому числі 119 дітей. Уже відкачали воду із 354 присадибних ділянок, 123 підвалів житлових будинків, відновили газопостачання до 21 населеного пункту, укріпили слабкі ділянки дамб.

Загалом, з наслідками повені борються 660 рятувальників та комунальників, задіяні 144 одиниці техніки та 13 човнів.

Нагадаємо, негоду в Україну приніс циклон з Балкан, який спричинив у Сербії та Боснії найсильніші за останні 120 років повені. У цих країнах запровадили надзвичайний стан.

Тим часом у Гідрометцентрі попереджають, що рівень води у річках Західної України найближчими днями зросте. А масштабні повені загрожують Івано-Франківщині, Тернопільщині та Одещині.

Повʼязані теми:

Наступна публікація