Діти кричали: силовики застосували сльозогінний газ проти "каравану мігрантів" на кордоні США з Мексикою

Діти кричали: силовики застосували сльозогінний газ проти "каравану мігрантів" на кордоні США з Мексикою

Фото: Reuters

Близько 500 мігрантів спробували прорватися через прикордонну стіну.

Силовики застосували сльозогінний газ проти декількох мігрантів з каравану, які намагалися проникнути на територію Сполучених Штатів через паркан, повідомили місцеві ЗМІ з місця подій.

"Агенти США пустили газ... Діти кричали і кашляли", - говориться, зокрема, в повідомленні агентства Associated Press.

Мексиканське телебачення Milenio TV також показало кадри, на яких кілька мігрантів на кордоні намагаються подолати паркан. За даними ЗМІ, близько 500 мігрантів спробували прорватися через прикордонну стіну на кордоні з США в районі Тіхуани.

»Національний інститут міграції (Мексики - ред) має намір депортувати тих, хто спробував насильно потрапити в США. Ті, кого нам вдалося ідентифікувати, будуть депортовані, вони порушили мексиканський закон. Діяти будемо жорстко", - наводить Milenio заяву глави МВС Мексики Альфонсо Наваррете.

Він уточнив, що поранених серед мігрантів немає.

У Тіхуані сотні мігрантів пройшли маршем до американського кордону, вимагаючи швидше надати їм притулок

У Тіхуані сотні мігрантів пройшли маршем до американського кордону, вимагаючи швидше надати їм притулок

Міністерство внутрішніх справ Мексики заявило у неділю, що країна, починаючи з 19 жовтня, вислала 11 тис. громадян країн Центральної Америки. У повідомленні також йдеться, що понад 1,9 тис. з них були учасниками "караванів".

Влада Мексики не виключає, що до кінця цього року можуть вислати з країни до 100 тис. мігрантів з центральноамериканських країн, заявили в міністерстві.

Раніше шеф Пентагону Джеймс Маттіс заявив, що Білий дім надав його відомству більше повноважень для захисту співробітників Бюро митного та прикордонного контролю на південному кордоні країни.

Велике переселення народів: чим небезпечний наплив мігрантів

Велике переселення народів: чим небезпечний наплив мігрантів

Однак у той же час міністр оборони США Маттіс заявив, що не планує створювати табори утримання для мігрантів. Зараз на південному кордоні США розгорнуто близько 5,8 тис. військових, які активно працюють над тим, щоб створити інженерні загородження, зокрема, з колючого дроту, а також інші перешкоди вздовж кордону. Маттіс підкреслив, що військовий персонал не буде виконувати правоохоронних ролей, що заборонено законом.

Нагадаємо, 9 листопада президент Дональд Трамп підписав розпорядження, яке забороняє надавати притулок тим мігрантам, хто потрапив на територію США незаконно, у зв'язку з ситуацією на південному кордоні США і тимчасовими надзвичайними заходами американської влади у сфері міграції.

У відповідь на це правозахисна організація "Американський союз громадянських свобод (ACLU) подала в суд на адміністрацію Дональда Трампа з вимогою скасувати указ про заборону на надання притулку нелегальним іммігрантам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація