Присяга "Крокодила" Мнангагви у Зімбабве: глядачі вразили радісними емоціями

Прихильники з портретами Мнангагви забили стадіон у столиці.

У Зімбабве колишній віце-президент Еммерсон Мнангагва склав присягу президента країни. На церемонії на стадіоні у столиці Хараре були присутні тисячі прихильників новоспеченого глави держави.

На подію мав прийти екс-президент Роберт Мугабе, але він відмовився йти "через утому". Проте Мнангагва перед церемонією присяги спілкувався з колишнім главою держави, гарантуючи йому і його сім’ї повну безпеку.

Мнангагва став президентом Зімбабве після складання повноважень колишнім главою Робертом Мугабе. Спонукали екс-президента піти з посади низка подій, серед яких захоплення телерадіокомпанії, в’їзд бронетехніки у столицю Хараре, а згодом затримання 93-річного Мугабе.

Забаганки Гуччі Грейс: чому у Зімбабве не витримали поведінки дружини керівника країни

Забаганки Гуччі Грейс: чому у Зімбабве не витримали поведінки дружини керівника країни

Нагадаємо, що колишній президент очолював Зімбабве протягом 37 років. Подейкують, що реальну ж владу мала його 52-річна жінка Грейс. Мугабе почав влаштовувати чистки у державному апараті задля утримання влади, однак після звільнення з посади колишнього віце-президента Мнангагви, знаного за прізвиськом "Крокодил", сам прирік себе на кінець політичної діяльності, у всякому разі в ролі очільника держави.

Повʼязані теми:

Наступна публікація