Reuters показало фото української техніки у порту Маріуполя

Україна нарощує військові сили на Азові.

Агентство Reuters опублікувало низку фотографій із порту Маріуполя, на яких зображено українські військові кораблі, а також танки.

Україна продовжує нарощувати військові сили на Азовському узбережжі. Це відбувається на тлі поступової російської мілітаризації Азовського моря. Крім цього, українська влада неодноразово заявляла про серйозну загрозу захоплення Росією українських портів, а тому вживає заходів для їхньої безпеки.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві. Всіх їх звинувачують у начебто незаконному перетині російського кордону.

Атака РФ в Азовському морі: ТСН.Тиждень з'ясовував мету ризикованого військового походу

Атака РФ в Азовському морі: ТСН.Тиждень з'ясовував мету ризикованого військового походу

Повʼязані теми:

Наступна публікація