Розпочалося святкування широкої Масляної
На Масляному тижні проводять всенародні гуляння з танцями, співами та смачними стравами, а потім починається Великий піст.
Розпочалося свято широкої Масляної / © УНІАН
Масляна відома всенародними гуляннями з танцями і співами та смачними стравами, на першому місці серед яких - млинці. / © УНІАН
Після Масляної починається Великий піст. / © УНІАН
Після прийняття християнства церква пристосувала Масляну до тижня перед Великим постом. / © УНІАН
Масляний тиждень, або так звана "широка Масляна" є святом проводів зими та зустрічі весни / © УНІАН
Це свято було одним з найпопулярніших у слов'янській культурі / © УНІАН
Основною стравою на Масляну, як відомо, є млинці, які печуть щодня з понеділка по неділю. / © УНІАН
Виготовлення млинців бере початок від жертовного хліба стародавніх язичників, де коло вважалося знаком Сонця. / © УНІАН
Також Масляна відома всенародними гуляннями: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, багаття тощо. / © PHL.com.ua
Виготовлення млинців бере початок від жертовного хліба стародавніх язичників, де коло вважалося знаком Сонця. / © УНІАН
У неділю гуляння завершують, сповідаються і просять одне в одного вибачення. / © PHL.com.ua
Млинці випікають із житнього та пшеничного борошна, з різних злаків — гречки, проса, вівса, роблять їх простими і з припіком (із додаванням різних продуктів). / © УНІАН
В останній день зими, 28 лютого, розпочався Масляний тиждень, або так звана "широка Масляна". / © УНІАН
28 лютого розпочався Масляний тиждень, або так звана "широка Масляна". Це свято проводів зими та зустрічі весни є одним з найпопулярніших у слов'янській культурі, його відзначають протягом тижня перед Великим постом.
Основною стравою на Масляну, як відомо, є млинці, які печуть щодня з понеділка по неділю. Також Масляна відома всенародними гуляннями: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, багаття тощо.