Величезний стовп диму і момент атаки. З'явилися фото удару "матері всіх бомб" в Афганістані

Вибух був здійснений на кордоні з Пакистаном. 

У ніч проти п'ятниці 14 квітня США застосували "матір всіх бомб" GBU-43, щоб зменшити простір для операцій бойовиків ІД проти американських військових радників та афганських сил безпеки. 

У Мережі з'явилися фото із відео атаки США.

Найбільша неядерна бомба у світі вбила принаймні 36 ісламістів.  Удар був направлений на низку підземних тунелів та печер, де переховуються бойовики "Ісламської держави". Цивільне населення внаслідок удару не постраждало.

Фото: ТСН.ua

Бомба має вагу 9,5 тонн з яких 8,48 – маса вибухової речовини. Сила вибуху GBU-43 у тротиловому еквіваленті складає 11 тонн, а радіус ураження – 140 метрів. Часткові ураження після вибуху відбуваються на відстані до 1,5 кілометра від епіцентру. 

В.о. речника Держдепартаменту США Марк Тонер зазначив, що рішення було зважене. Атаку здійснили після низки обговорень з афганським урядом.

Застосування GBU-43 – друга гучна військова операція при президентові Дональдові Трампі. Минулого тижня за його вказівкою американські військові випустили 59 ракет "Томагавк" по сирійській авіабазі Шайрат, з якої, на думку Пентагону, 4 квітня здійснювалася хімічна атака на місто Хан-Шейхун. В результаті атаки загинули щонайменше 72 людини.  

Американська армія скинула 10-тонну бомбу на схованки "Ісламської держави"

Американська армія скинула 10-тонну бомбу на схованки "Ісламської держави"

Повʼязані теми:

Наступна публікація