Військові забрали у бойовиків тіла 13 загиблих під Дебальцевим українських військових і медиків

Колона львівських силовиків підірвалася на фугасі біля Логвинового.

Тіла 13 українських бійців та медиків, загиблих у дебальцівському виступі, військові забрали у бойовиків. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Це спільна операція розвідників, танкістів, офіцерів МВС та ветерана–афганця. Для багатьох з них це було не лише військове, а й особисте завдання. Адже серед загиблих були їхні друзі.

"Була досягнута така домовленість з одним із керівників "ополченців", з позивним "Рим", що він посприяє нам поверненню тієї львівської колони хлопців, що загинули. Там, наскільки мені відомо, був поранений начальник ГУВС Львівській області", - каже Іса Курамагамедов, переговірник, співголова спілки ветеранів Афганістану.

Біля Горлівки з окупованої території бойовики пообіцяли передати Україні тіла 12 героїв, що поклали власні життя у Дебальцівському виступі! На початку дев'ятої ранку бойовики вийшли на зв'язок і дали добро на прохід.

Майже п'ять годин очікування на сигнал від Іси перетворилися для розвідників на вічність. Для офіцера МВС "Клеща" це була ще й особиста операція. Біля Логвиново, на Дебальцевській трасі, тиждень тому загинув його командир. Офіцер сподівався, що сьогодні вдасться повернути тіло товариша-правоохоронця.

Згодом наші розвідники отримали по радіостанції повідомлення, що противник випустив на нейтральну смугу вантаж з нашими "двохсотими". Хлопці мерщій розосередились по периметру – зайняли оборону, а уперед, на нейтральну смугу вийшла передова розвідгрупа.

Зі сторони Горлівки хвилин лише через 5 з'явився армійський КамАЗ та Нива. Під прикриттям танкістів, на нейтральній смузі, ще упродовж півгодини розвідники та медики перевантажували тіла загиблих бійців.

Лише коли вантажівка з тілами була за блокпостом, нейтральну смугу полишила розвідгрупа. А далі була дорога у тил, цигарки, та майже цілковита тиша.

Бойовики передали військовим тіла 13 загиблих. Надвечір пообіцяли віддати ще шістьох. Щонайменше четверо - лікарі та водії із медичної роти бригади Нацгвардії імені Кульчицького. Дві медички підірвалися на фугасі, біля того таки Логвинова - минулого тижня. Лише кільком лікарям, тоді у темряві, вдалося дістатися до українських блокпостів. Колеги лікарів кажуть, що наполягатимуть на міжнародній експертизі тіл. Є підозра, що вже поранені лікарі загинули не від підриву на фугасі.

Нагадаємо, під час виходу сил АТО з Дебальцевого загинули 13 бійців.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Військові провели спецоперацію по поверненню тіл загиблих під Дебальцевим

Військові провели спецоперацію по поверненню тіл загиблих під Дебальцевим

Повʼязані теми:

Наступна публікація