22 кліпмейкери змагатимуться за право зняти кліп для переможця "Голосу країни"

22 кліпмейкери змагатимуться за право зняти кліп для переможця "Голосу країни"

Cтали відомі 22 півфіналісти пітчингу кліпів від 1+1 Production THE NEXT BIG THING-2016.

Cтали відомі 22 півфіналісти пітчингу кліпів від 1+1 Production THE NEXT BIG THING-2016, у рамках якого 12 українських артистів погодились на експеримент: кліпи на їхні пісні знімали фанати.

Шорт-лист найкращих робіт був сформований за сукупністю набраних балів інтернет-голосування користувачів та голосування журі конкурсу. Ознайомитись зі шорт-листом можна на сайті проекту.

Півфіналісти отримають рекомендації від членів журі та самих артистів і матимуть час на доопрацювання своїх робіт, котрі і будуть показані 30 вересня на фестивалі нового метру Де кіно. Тут буде обрано володаря Гран-прі, який зніматиме кліп для переможця "Голосу країни", та 1,2,3 місця.

"Для мене це не просто конкурс, а можливість зробити внесок у розвиток медіаіндустрії в Україні й надати майданчик для нових талантів. Кожен півфіналіст отримає фідбек і набір коментарів-інструментів від професіоналів ринку. Це обмін досвідом, знаннями, баченням. І це найцінніше для тих, хто хоче творчого зростання і досягнень", - зазначила голова журі, генеральний продюсер 1+1 Production Вікторія Лєзіна.

Всього пітчинг кліпів зібрав близько 200 робіт, із яких більше 100 пройшли модерацію і були допущенні до оцінювання журі.

"Приємно було бачити, що 80% із відібраних робіт - це ролики, в яких є творчий порив. Видно, що це не просто зроблено за принципом: "відправлю, а раптом хтось сприйме всерйоз". Інша справа, що не у всіх є навички і не всі вміють втілювати свої ідеї в життя. Що стосується музики, очевидно, що є артисти, яких молоді режисери більше розуміють, але є й ті, чия музика дуже складно перекладається на мову образів. Onuka і The Maneken, наприклад, близькі режисерам, які взяли участь у конкурсі, і під них дуже багато адекватних відеорядів. Показати музику Джамали, наприклад, набагато складніше. Від себе особисто скажу, я бачив серед роликів одну роботу, яка, на мій погляд, - абсолютно готовий кліп. Саме таке відео на пісню Onuka "Світанок" я і очікував побачити, якби чекав виходу оригінального кліпу. Мені здається, це безумовний успіх цього відбору, тому що знайдена, як мінімум, одна людина, яка вміє на 100% адекватно бачити пісню. Це здорово", - прокоментував член журі, головний редактор Cultprostir.ua Ігор Панасов.

"Вибрати найкращих було дуже складно, тому що їх було не так багато, як хотілося б. Багато учасників захопилися технічними моментами і забули про те, що вони роблять саме кліп, а не показують свої навички відеомонтажу. Деяким не вистачало історії, яку потрібно розкрити і показати глядачеві, адже він не буде оцінювати те, як ви вмієте монтувати. Хоча, в цілому, рівень робіт досить високий. Бачу серед півфіналістів вірусні кліпи, котрі точно "зайдуть" серед інтернет-користувачів, які пошерять божевільну кількість разів. Є історії, які будуть хапати і показувати друзям", - зазначив член журі, прес-секретар VK Влад Леготкін.

Нагадаємо, фестиваль Де кіно пройде 30 версеня-1 жовтня на кіностудії FILM.UA за адресою: вул. Закревського, 22. Вхід на фестиваль буде абсолютно безкоштовним. Також для комфорту відвідувачів від станцій метро "Лівобережна" та "Петрівка" кожні 30 хвилин курсуватимуть безкоштовні автобуси.

Деталі на сайті та на сторінці пітчингу у VK

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація