55-річний Том Круз стрибнув з парашутом з майже 8 тисяч метрів заради "Місії нездійсненної"

55-річний Том Круз стрибнув з парашутом з майже 8 тисяч метрів заради "Місії нездійсненної"

55-річний Том Круз стрибнув з парашутом з майже 8 тисяч метрів заради "Місії нездійсненної"

Сміливий актор майже всі трюки у новій серії картини виконує самостійно.

Голлівудська зірка Том Круз не з тих, кого лякають труднощі.

Так, практично усі трюки у продовженні картини "Місія нездійсненна: Фолаут" - шостій за рахунком, актор вирішив робити сам.

Кіностудія Paramount Pictures поділилася у Мережі відео, на якому 55-річний Круз виконує стрибок з парашутом з висоти 7600 метрів. Цей стрибок належить до військових маневрів. Він небезпечний тим, що парашут розкривається якомога ближче до землі, на висоті менше 600 м.

Такі стрибки виконують з тропосфери - з висоти до 10 км, тож той, хто стрибає, робить це обов’язково у теплому одязі і з індивідуальним дихальним апаратом, пише DailyMail.

Як розповів режисер картини Крістофер МакКуоррі, він обговорював цей трюк з Крузом декілька років. Задля того, аби актор міг це зробити самостійно, студія побудувала величезну аеродинамічну трубу. Зауважимо, що Том Круз став першим актором, який виконав небезпечний трюк на камеру.

Там зірка відпрацьовував управління своїм тілом, оскільки будь-який зсув центру ваги під час падіння на швидкості близько 190 км/ч може призвести до неконтрольованого обертання і фатального результату.

Також для Тома Круза сконструювали спеціальний шолом, який під час стрибка мав убезпечити актора від таких смертельних небезпек як киснева недостатність, гіпервентиляція і так званий барометричний удар, викликаний низьким атмосферним тиском на великих висотах.

Знімання, які, до речі, відбувалися у ОАЕ, ускладнював ще й той факт, що оператори мали лише три хвилини – перед заходом сонця, аби зняти необхідну сцену.

Зауважимо, що світова прем’єра стрічки "Місія нездійсненна: Фолаут" запланована на 26 липня 2018 року.

Нагадаємо, що раніше під час знімання "Місії нездійсненної-6" Том Круз болісно травмувався. Під час виконання трюку актор не розрахував сили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація