75-річного президента кіноакадемії США звинуватили у сексуальних домаганнях

75-річного президента кіноакадемії США звинуватили у сексуальних домаганнях

Фото: Getty Images

Навколо Джона Бейлі здійнявся неабиякий скандал.

Президент кіноакадемії США Джона Бейлі, який очолив пост голови у серпні минулого року, перебуває під слідством після кількох звинувачень у сексуальних домаганнях, йдеться у "Сніданку 1+1".

Наразі почалося розслідування справи, і якщо факти домагань підтвердяться, то Бейлі буде усунутий із посади.

Академія повідомила, що отримала скарги на Бейлі від трьох жінок і розповсюдила заяву, де вказала, що "розгляне будь-які скарги в конфіденційному порядку, щоб захистити всі сторони". Академія також попередила, що нових заяв не буде до закінчення розслідування.

Розслідування інцидентів проходить в закритому режимі. Кого і як домагався 75-річний Бейлі - кіноакадемія пообіцяла озвучити після остаточного завершення розслідування, повідомляє Hollywood Reporter.

Коментувати ситуацію навідріз відмовляється й сам фігурант секс-скандалу.

Зауважимо, що Джон Бейлі став відомим завдяки роботі у таких фільмах як "Звичайні люди", "Американський жиголо", "Великий холод" і "День бабака". 2014-го року Бейлі отримав премію Американської спілки кінематографістів за досягнення в житті.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року академія позбавила членства в колегії суддів премії "Оскар" продюсера Гарві Вайнштейна, якого звинуватили в сексуальних домаганнях. Він став другим, кого виключили з академії за всю 90-річну історію існування кінопремії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація