Актори "Кварталу 95" знялися в соціальній фотосесії проти раку грудей

Актори "Кварталу 95" знялися в соціальній фотосесії проти раку грудей

Артисти закликають сходити з коханими до мамолога.

Актори студії "Кварталу 95" взяли участь у соціальному проекті "Чоловіки проти раку грудей".

Мета цього проекту – привернути увагу до проблеми ранньої діагностики раку молочної залози.

Чоловічий склад колективу – Юрій Крапов, Євген Кошовий, Степан Казанін, Міка Фаталов, Володимир Зеленський, Юрій Корявченков і Олександр Пікалов взяли участь у фотосесії, яка стала частиною соціального проекту.

Знімання реалізував один з найбільш відомих українських фотографів Олександр Мордерер.

Рожевий колір в елементах одягу акторів був обраний невипадково. Міжнародним символом боротьби проти раку грудей є стрічка рожевого кольору.

Рак молочної залози залишається найпоширенішою жіночої онкопатологією. В Україні кожну годину-дві жінки дізнаються про діагноз "рак грудей", щогодини одна жінка через такий діагноз – помирає. Таким чином, кожен рік з життя йдуть близько 9 тисяч, за 25 років незалежності – понад 200 тисяч жінок, майже місто Чернігів. До того ж, хвороба "молодіє", її виявляють вже і після 20, і після 30. Головна причина високої смертності – пізнє звернення до лікаря. На перших стадіях хвороби одужання можливе в 90 відсотках випадків. Тому своєчасне виявлення хвороби має принципове значення.

Всесвітня організація охорони здоров'я 1993 року оголосила жовтень всесвітнім місяцем боротьби проти раку грудей. Щороку у жовтні у різних країнах світу проводиться місяць підвищення обізнаності про це захворювання з метою залучення уваги, раннього виявлення та лікування.

Саме тому вже четвертий рік поспіль у жовтні відбувається соціальна ініціатива "Чоловіки проти раку грудей". Проект був створений 2013 року спільно Онкопорталом та громадською організацією "Разом проти раку". Відомі чоловіки, яким довіряють українці, закликають інших чоловіків подбати про своїх близьких жінок – дружин, матерів, сестер. Слоган проекту цьогоріч: "Не до жартів. Сходи з коханою до мамолога!".

В різні роки в проекті брали участь футболісти Національної збірної, ведучі національних каналів і Національна поліція України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація