Alina Pash разом з російськими зірками взяла участь у записі триб'ют-альбому Мандельштама

Alina Pash разом з російськими зірками взяла участь у записі триб'ют-альбому Мандельштама

Фото: instagram.com/alinapash

Реперка переклала вірш поета українською.

Українська реперка Alina Pash заспівала для російського триб'ют-альбому, випущеному на честь ювілею Осипа Мандельштама.

Артистка разом із відомими російськими зірками взяла участь у записі платівки "Сохрани мою речь навсегда", яка приурочена до 130-річчя від дня народження поета.

Цікаво, що пісня, яку виконує співачка відкриває альбом і на початку звучить українською мовою. Зірка переклала вірш "Среди унылых и заброшенных", який не увійшов у жодну збірку письменника.

Свою участь у записі альбому Alina Pash пояснила так:

Поет за життя створював навколо себе відвертий світ, не боячись писати те, про що кричало серце. Сьогодні він об'єднав навколо своїх ідей відвертих та неймовірних артистів. Усі Ми хочемо аби творчість цього поета не згасла і була почута. Обраний мною вірш залишився поза літературною долею поета й не увійшов до жодної збірки. Ще зовсім юний Осип Мандельштам був вражений революційними подіями у Латвії, де він проживав у той час. Свої переживання він помістив у декілька строф, що на глибокому емоційному рівні відгукнулися в моєму серці. Сподіваюся відгукнуться і у вас.

зауважила зірка

Варто зазначити, що у записі альбому також взяли участь лідер Мумій Троля Ілля Лагутенко, Леонід Агутін, Оксімірон, Noize MC, групи Shortparis, Tequilajazzz, IOWA, Порнофільми, Mgzavrebi та інші, які після карантину планують виступити на великому концерті в Москві. Однак, чи виступатиме там наша співачка, наразі невідомо.

Ідея створення триб'ют-альбому, належить російському режисеру Роману Ліберову, який зняв у 2015 року однойменний фільм-посвяту Мандельштаму.

Нагадаємо, не так давно Alina Pash перехворіла коронавірусом. Свої симптоми вона детально не описувала, а лише зауважила, що у неї висока температура. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація