Андрій Данилко судиться із виробником квасу через порушення авторських прав

Андрій Данилко судиться із виробником квасу через порушення авторських прав

Розгляд між артистом і компанією "Монастирський квас" через використання його фотографій перебуває на стадії апеляції.

Конфлікт Андрія Данилка і марки квасу, яка вже десять років використовує сценічний персонаж артиста для реклами їхньої продукції, зокрема "Веркин Квас Классический" та "Веркин Квас Похмельный", набирає обертів.

Компанії "Монастырский квас" і "Дарл" використовували фото Андрія Данилка образі Сердючки на етикетках цього товару.

Вже через два дні сторони зустрінуться в суді, де буде розглядатися апеляція у цій справі.

Як стверджують у прес-службі артиста, ніякого контракту із Данилком на використання результатів його творчості компанії не підписували.

При цьому "Веркин Квас" став впізнаваним брендом. Артист і його менеджмент вважають незаконне використання фотографій Данилка на етикетках продукту порушенням його прав.

Андрій Данилко подав судовий позов на компанію, яка, на його думку, незаконно експлуатує бренд "Верка Сердючка". Суд та експерти були одностайні в своїй думці: після ретельного вивчення матеріалів справи, було винесено компетентне рішення, яким визнано товар, реалізований через дилерські мережі в Україні та за кордоном контрафактним, використання образу незаконним і таким, що порушує авторські права. Також суд зобов'язав ТОВ "ДАРЛ" виплатити Андрію Данилку компенсацію за неправомірне використання сценічного образу з метою реклами товару, моральну шкоду артиста, а також покрити судові витрати і вилучити решту партію продукцію.

Але компанія вирішила подавати апеляцію. При цьому, варіанти позасудового вирішення питання вона не розглядала.

"Я не розумію, як можна взагалі говорити про якісь апеляції в цьому випадку? Є факт незаконного використання образу Вєрки Сердючки задля власного збагачення, підтверджений всіма можливими документами і фактами купівлі цього квасу в різних країнах. І суд першої інстанції спрацював абсолютно справедливо і професійно.

А зараз ці люди ("ДАРЛ") хочуть довести, що чорне - це біле?" – прокоментував Данилко ситуацію сайту ТСН.uа.

Зазначимо, чергове слухання у справі відбудеться восьмого червня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація