Андрію Данилку - 45: Маловідомі та цікаві факти з життя артиста

Андрію Данилку - 45: Маловідомі та цікаві факти з життя артиста

Фото: УНІАН

Сьогодні актор святкує свій ювілей.

Український артист Андрій Данилко, який нещодавно зізнався, що просився на "Євробачення" від Росії, сьогодні, 2 жовтня, святкує своє 45-річчя.

З нагоди свята сайт ТСН.ua підготував для читачів цікаві та маловідомі факти про артиста та його образ Вєрки Сердючки.

Народившись у звичайній полтавській родині та залишившись у сім років без батька, проблема безгрошів'я юному Данилку дуже добре була відома. Мамі Андрія доводилося працювати в три зміни, щоб прогодувати двох дітей.

Під час навчання у школі Андрій почав виступати у шкільній команді КВК, більш того, навіть був її капітаном, за що здобув повагу вчителів та однокласників. Саме в той час у хлопця почала прокидатися  любов до сцени.

Цікаво також те, що виявляється, майбутній артист дуже гарно малював, його часто просили намалювати плакати і стінгазети для школи.

Закінчивши школу артист, не зміг вступити до музичного училища, через не зовсім підхожу для сцени зовнішність. Тому Андрій вирішив обрати собі професію касира-продавця.

Саме навчаючись в полтавському училищі, 1991 року під час чергового огляду навчальних закладів області Андрій Данилко представив дві свої перші мініатюри "Провідниця" і "Їдальня".

Проте артист не одразу потрапив у світ шоу-бізнесу. Хлопець влаштувався позаштатним кореспондентом в газету "Комсомолець Полтавщини" та займався інтерв'юванням знаменитостей початку 90-х років.

Але мрія про велику сцену не залишала талановитого хлопця. Андрій з друзями часто їздив виступати на всіляких фестивалях. Часом навіть доводилося здавати пляшки, щоб зібрати гроші на поїзд в те чи інше місто.

На початку 1993 року на фестивалі "Bcecмix" у Києві Андрій Данилко став лауреатом. А 1 квітня 1993 року вважається офіційним днем народження Вєрки Сердючки, прізвище якої було запозичене у однокласниці Андрія Данилко - Анни Сердюк.

Фото: УНІАН

А вже з 1994 року отримавши кілька гран-прі різних фестивалів Вєрка Сердючка стала народною зіркою всеукраїнського масштабу.

Коли Данилко мав за плечима чималий досвід виступів, він вступив  до Київського естрадно-циркового училища. Проте не зміг його закінчити, бо його відрахували, не бачачи в ньому перспективного артиста. Але це не завадило стати Вєрці найпопулярнішою провідницею.

За 25 років біографії образ цей ґрунтовно змінився, провідниця стала більш гламурною і витонченою, блиснула новими талантами.

Фото: УНІАН

Проте про особисте життя артиста мало що відомо. Хоча в різний час йому приписували романи то Радмілою Щоголевою, з якою він працював у "СВ-шоу", то зі сценічною "мамою" - Інною Бєлоконь, яка 2016 року розлучилася з чоловіком.

Андрій Данилко та Радміла Щоголева / Фото: УНІАН

Цікаво, що саме з Інною Андрій, дійсно, проводить багато часу, саме з нею удвох зустрічає в останні роки свій день народження, їдучи кудись подалі.

Андрій Данилко та Інна Бєлоконь / Фото: УНІАН

Варто також зазначити, що Андрій Данилко став автором альбому інструментальної музики "После тебя", який він називає збіркою серйозних композицій для душі. У цьому альбомі немає жодної веселої пісні. На дві композиції "Кукла" та "После тебя" артист випустив навіть кліпи, проте сам у них не з'являвся.

Повʼязані теми:

Наступна публікація