Ані Лорак після трирічного "вигнання" виступила в Києві. Чому Україна незлюбила співачку

Ані Лорак після трирічного "вигнання" виступила в Києві. Чому Україна незлюбила співачку

Виконавиця вперше за три останні роки з’явилася на українській сцені.

Співачка Ані Лорак спричинила шок своєю неочікуваною появою на ювілейному концерті FREEDOM BALLET у київському палаці "Україна".

Це був перший виступ артистки на українській сцені за останні три роки.

Сайт ТСН.ua пригадав, як Ані Лорак потрапила в неласку і чим викликала ненависть українців.

Позиція щодо ситуації в Україні: "Голуб миру"

Так, все сталося 2014-го року – з початком агресії Росії в Україні і анексії Криму РФ. Попри ситуацію в країні, Лорак продовжувала їздити за російськими нагородами та виступати на концертах у країні-агресорі.

Так, у червні 2014-го Лорак отримала нагороду у Москві на премії RU.TV, декількома днями пізніше Лорак виступила на російській "МУЗ-ТВ".

Щоправда, виконавиця жодного разу не співала у Криму і після анексії півострова скасувала усі заплановані там концерти. Більше того, артистка заявила, що "не може прийняти анексію АРК".

Після виступів Лорак у Росії, коли її запитували, на чиєму вона боці, співачка відповідала, що вона "голуб миру" і виступає за мир.

Під час Євромайдану Лорак скасувала концерти на Західній Україні через криваві події. Артистка говорила, що гостро переживає ситуацію і дуже сподівається, що невдовзі війна закінчиться. Також зірка називала події в Україні "свої власним болем".

Ані Лорак закликає до мирного розв'язку проблеми на Євромайдані

Ані Лорак закликає до мирного розв'язку проблеми на Євромайдані

Зриви концертів в Одесі та Києві і позиція "поза політикою"

Після такої непевної позиції Лорак у серпні 2014-го активісти намагалися зірвати її концерт в Одесі. Поліції довелося кийками "втихомирювати" натовп активістів. Зрештою, із запізненням, але концерт все-таки розпочався під крики "Ганьба!".

Схвильована Лорак після одеських подій написала відкритого листа, у якому заявила, що вона артист і поза політикою. Кароліна зазначила: ані "ДНР" з "ЛНР", ані "Правий сектор"  зі "Свободою" не мають морального права торкатися її імені.

Після цього у Мережі з’явилася інформація, що Лорак зібрала гуманітарну допомогу дітям-переселенцям з Донбасу, а згодом потайки відвідала поранених бійців із зони АТО.

Проте у листопаді 2014-го у Києві активісти спробували зірвати концерт Ані Лорак. Тоді виступ артистки спровокував масові заворушення, які супроводжувалися бійками та димовими шашками. Свої дії протестувальники пов'язували із тим, що співачка виступає з концертами в Росії, яка нині дуже агресивно налаштована проти України та фінансує тероризм на Донбасі. Дісталося тоді й шанувальникам Лорак – активісти вигукували їм услід "ганьба" та закидали їх яйцями. Однак концерт таки відбувся.

Другий день спалахують сутички під палацом Україна через концерти Ані Лорак

Другий день спалахують сутички під палацом Україна через концерти Ані Лорак

Реакція українських зірок навколо ситуації з Ані Лорак

Думки українських зірок щодо заворушень під час концерту Ані Лорак розділилися. Одні казали, що те, що сталося, принесе користь самій Кароліні. Оскільки завдяки російським журналістам Лорак отримала грандіозний піар. Інші порадили тим, хто брав участь у заворушенні, поїхати воювати до АТО і не чіпати виконавицю.

Позицію Ані Лорак щодо ситуації в Україні також коментував лідер "Другої ріки" Валерій Харчишин. Він зауважив, що у нинішні часи артист не може бути "поза політикою".

Тим часом Лорак знову вирушила до Москви, цього разу отримувати музичну премію "Золотий грамофон". Тоді ж Лорак була змушена скасувати концерт в Одесі, запланований на 15 лютого 2015 року. Відтоді Лорак в Україні не виступала.

Натомість артистка з’являлася на сцені в Москві на "Пісні року", стала членом журі "Новой волны" у Сочі, у той час як Володимир Зеленський відмовився вести пісенне змагання, а Іван Дорн та Джамала тоді не захотіли там виступати.

У Києві намагалися зірвати концерт Ані Лорак

У Києві намагалися зірвати концерт Ані Лорак

Ледь не позбавили звання народної артистки

У вересні 2015-го у парламенті України був зареєстрований законопроект про позбавлення діячів культури звання "Народний артист України", що стосувалося й Ані Лорак. У співачки швидко відреагували на це. Прес-служба артистки виступила з офіційною заявою, у якій наголосила, що Ані Лорак ніколи не виступала з антиукраїнськими закликами.

А тим часом Лорак продовжує з'являтися на російських преміях (RU.TV – травень 2015-го, МУЗ-ТВ – червень 2015-го), гастролювати російськими містами і – взагалі не з'являється в Україні.

Виступ на птахофабриці

У липні 2015-го Лорак повеселила юзерів, виступивши на вечірці Новосибірської птахофабрики у Росії. У Мережі одразу з'явилися кумедні фотожаби на "курячий" концерт артистки.

У вересні 2015-го Лорак відсвяткувала у Санкт-Петербурзі день народження в оточенні російських зірок.

Бойкот у США

2016-го року Ані Лорак вирушила у концертний тур США. Щоправда, українська діаспора почала бойкотувати виступи співачки. Люди стояли з плакатами з написами "В Сибір до ведмедів", "Для вбивць свого народу співають лише зрадники", "Назад на птахофабрику". Окрім того, люди вигукували "Ганьба".

Після гастролей Америкою артистка повернулася до Києва і заявила що в США її зустріли тепло, а тим, хто намагався зірвати її концерт, порадила показати свою відданість країні, перебуваючи тут, а не за межами України. Окрім того, артистка впевнена, що цькування її в Україні – це частина політичної гри.

Після цього у лютому 2016-го Лорак разом із Софією Ротару і Таїсією Повалій привітала чоловіків із Днем захисника вітчизни концертом у Росії. У травні Лорак стала тріумфаторкою російської премії RU.TV.

Російське громадянство

У липні 2016-го Лорак запропонували російське громадянство. Тоді ж у співачки прокоментували, що вона не думає змінювати громадянство на російське і любить Україну.

У листопаді ж 2016-го Лорак знялася у новорічному концерті в Києві за посиленої охорони.

А тим часом співачку підтримала Ніна Матвієнко. Зірка згадала акції перед концертами Ані Лорак.

"Я хочу, щоб співаків не чіпали просто. Хоче співак, хай їде співає. Співаку треба територія. Тут же немає території. Якщо їй тут не дають, вона мусить десь-інде", - зазначила легендарна артистка.

Неочікуване повернення

Участь Ані Лорак у ювілейному концерті FREEDOM BALLET вчора, 14 листопада 2017-го року, у Києві, стала справжньою несподіванкою. Це була перша поява виконавиці на сцені після трьох років затишшя в Україні. Лорак в афішах концерту заявлена не була, однак організатори зазначали, що на гостей вечора чекатиме ще один приємний сюрприз. На сцені з'явиться special guest – "артист, у якого мільйони шанувальників в Україні".

Повʼязані теми:

Наступна публікація