Ведучі "Сніданку з 1+1" поділилися різдвяними традиціями своєї сім’ї.
Людмила Барбір, Руслан Сенічкін, Ольга Сумська, Віра Кекелія, Тоня Матвієнко та інші зірки поїхали у Карпати на фестиваль Winter Romantik Fest щоб відсвяткувати разом Різдво, заспівати колядки та пригостити кутею.
Традиційно по приїзду у Яремче Руслан Сенічкін і Людмила Барбір пройшлись стежками Довбуша попри дощову погоду. Руслан — справжній фанат смерекових лісів.
Ще у Новорічну ніч Людмила Барбір приїхала до Карпат, аби зустріти Новий рік та привітати рідних: маму, сестру Аню і двох племінників. Ведуча пройшлась знайомими карпатськими дорогами, де торік тут були сніжні кучугури, а зараз — дощ і виросли величезні білі гриби під ялинками!
Під час святкових вихідних Руслан чоловічою компанією з Арсеном Мірзояном і Віктором Павліком смажили домашню ковбасу на великому мангалі просто неба.
А Людмила Барбір перейнялась духом Карпатського Різдва і приміряла два неймовірних образи з українськими вишиванками. Перший лук — біла сорочка довжини міді, підперезана довгим синім корсетом зі спідницею, темно-сині туфлі і сережки у формі кільця з перлинами. Вбрання доповнив яскравий макіяж.
Другий образ — довга сукня-вишиванка винного кольору, ажурні сережки.
Для Руслана і Люди це вже справжня традиція на Святвечір і Різдво щороку зустрічатися разом на Зимовому романтичному фестивалі. Разом із зірками, туристами і місцевими жителями вони вивчають традиції, колядки, приміряють народні костюми,
влаштовують свято і гуляння, ведуть музичний концерт і частують кутею.
Цього разу Сенічкін і Барбір готували свою версію куті вдвох — вони поєднали традиційні інгредієнти: узвар, в якому просочували зерна пшениці, мед, багато подрібнених горіхів, перетертий мак і дрібку солі для підсилення смаку.
Згадую своє дитинство… Це був початок 90-х років, моя сім’я жила дуже скромно. Пам’ятаю на Різдво ми готували кутю з рису і молотих горіхів. А ще додавали трошки меду — смак куті відразу розкривався по-іншому… Такий варіант куті теж був дуже смачним. На той час для мене це був супер смаколик!
За порадою Людмили телепара додала до куті трішки халви, а секретним інгредієнтом стала дрібка віскі — для підсилення смаку і аромату!
У нашій родині завжди дотримувалися традицій та тримали піст до 6 січня, а першою стравою, яку куштували цього дня була саме кутя. Крім традиційних інгредієнтів, додавали трішки халви та солі. Тоді кутя набуває особливого смаку