Чий Крим та чи будуть гастролі в РФ: головне з пресконференції Олега Винника

Чий Крим та чи будуть гастролі в РФ: головне з пресконференції Олега Винника

Чий Крим та чи будуть гастролі в РФ: головне з пресконференції Олега Винника

Фото: instagram.com/olegg.vynnyk

Артист розповів про визнання Криму та виступи в Росії.

Відомий співак Олег Винник, який днями знявся у російському проєкті, вперше прокоментував свою участь у кліпі з російськими артистами.

Під час пресконференції, яка минула 1 жовтня, Олег Винник та його продюсер Олександр Горбенко розповіли, чому вони взяли участь у пропагандистському проєкті "Всем мир".

Як зізнався Олександр Горбенко, проєкт не позиціювався як винятково російська акція. Це була міжнародна акція, в якій мали взяти участь відомі зірки.

"Вся комунікація, яка була з проєктом "#Всеммир", була з мого боку. Зі мною зв'язалася продюсерка цього проєкту, вона сама з Москви. Запропонувала нам взяти участь в міжнародному проєкті під назвою "Всем мир". Нам прислали величезний список артистів, з якими ведуться переговори. У їх числі була Анджеліна Джолі, Ді Капріо, Андреа Бочеллі, Олександро Сафіна, гурт Rammstein. Це не презентувалася як якась виключно російська акція. До міжнародного дня миру, затвердженого Асамблеєю ООН, створювався цей проєкт", - розповідав продюсер.

Коли відео опублікували, Горбенко відразу написав організаторам, щоб ті прибрали частину з Олегом, оскільки це повинна була бути нарізка зі слів людей світу.

Після того, як продюсер співака прокоментував участь виконавця у російському кліпі, журналісти поставили питання Виннику, чий півострів Крим.

"Я українець і громадянин України. Всі хочуть чути ці два слова. Чому я маю говорити те, що мені кажуть. Крим - мій", - заявив Олег Винник.

Окрім того співак заявив, що не виступає з концертами на півострові, однак не розуміє, чому артистам не можна давати на території Криму концерти. Артист досі ставить собі питання, чому відпочивати громадянам України можна у Криму, а виступати артистам не можна.

На запитання журналістам, чи вважає Росію агресором Олег Винник не зміг дати чіткої відповіді.

"Ви хочете почути, що я вважаю, а я все-таки хочу, щоб почули люди, які мають право в нашій країні вирішувати долю нашої країни, миру. Президент, наша влада", - саме таку відповідь дав Винник.

Також під час пресконференції Винник зізнався, чи даватиме гастролі у Росії. Як розповів артист, він, як і раніше тримає слово і не поїде туди з концертами. Окрім того виконавець зізнався, що його часто запрошують до сусідньої країни, але він кожного разу відмовляє, оскільки вважає це своєю позицією.

У кінці пресконференції Олег Винник вибачився перед сім'ям загиблих захисників України за свої слова, що за Крим ніхто з українців не загинув. Свої слова Винник знову пояснив блаженним незнанням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація