День матері: Астаф'єва, Цибульська, Зібров поділилися яскравими історіями про близьких людей

День матері: Астаф'єва, Цибульська, Зібров поділилися яскравими історіями про близьких людей

Даша Астаф'єва згадала, як мама бігла за її помадою центром Києва.

Сьогодні, 12 травня, у світі святкують світле свято – міжнародний День матері.

З нагоди події сайт ТСН.uа поспілкувався з українськими знаменитостями і дізнався про їхні стосунки з мамами. Також ми вивідали у знаменитостей цікаві історії, пов'язані з близькими людьми. Олег Скрипка, Павло Зібров, Ольга Цибульська, Sonya Kay та інші розповіли свої історії через призму важливості простої дії – телефонного дзвінка.

Ольга Цибульська, теле- і радіоведуча

"У день, коли народився Нестор, мама подарувала першу дитячу сорочку, в якій забирала мене з пологового будинку. Це було дуже зворушливо. Я в той же момент гостро відчула силу материнства і тісний зв'язок матері з дитиною. Кожен мій день починається з того, що я телефоную мамі і татові, тому що просто хочу почути їхній голос. Бо поки є батьки - ти дитина, і це робить їх щасливими. Знаю це з власних відчуттів. Коли Нестор дзвонить і запитує, як справи - забуваю про стрес і готова на подвиги".

Даша Астаф'єва, акторка, співачка

"Пам'ятаю, покликала батьків погуляти в сквері, на Трьохсвятительській. Переживала, що так важко буде йти вгору з Майдану. Йдемо потихеньку, і тут заманулося мені нафарбувати губи. Дістаю улюблений блиск, в круглій баночці, і кидаю... бачу, як він пострибав бруківкою вниз, набираючи швидкість. І тут мама в секунду віддає сумку і вздовж машин, як побіжить... з такою швидкістю, що деякі навіть обігнала! Наздогнала. Повернулася задоволена, як ніби нічого не сталося. А ми стоїмо, скам'янілі, з татом і братом. Навіть згадуючи цей випадок, у мене на очах з'являються сльози. Мама така у всьому. Не шкодуючи себе. Зараз, коли можу назвати себе дорослою, розумію, як важливо бути на зв'язку з близькими. Не злитися і не дратуватися на їхні численні дзвінки та зайві запитання. Кожне з них може бути найважливішим або, що ще гірше, останнім".

Олег Скрипка, гурт "Воплі Відоплясова"

"Батькам необхідно телефонувати, приїжджати в гості, любити і поважати. Я взагалі вважаю, що у нас в суспільстві недостатня повага один до одного і поваги до старших. Основна причина в тому, що ми не шануємо батьків. Навіть якщо ти бачиш якісь недоліки в близьких, вмій прощати. Ближче батьків у житті не буде нікого. Треба насолоджуватися спілкуванням з ними, тому що така можливість буде не завжди. І додам, що треба випитувати у батьків, дідусів, якщо вони ще живі, хто твої родичі, чим вони займалися і звідки родом. Це важливо для власної історії".

Олег Скрипка

Маша Виноградова, радіо- і телеведуча

"Знаєте, не цінуємо, поки маємо. Декілька років тому мама сильно захворіла і тривалий час лежала в реанімації. Пам'ятаю, тоді весь світ перевернувся. І було начхати на роботу і ті важливі справи, якими так зайнята від ранку до вечора. Виявилося, що все це можна відкласти на потім. Тому давайте цінувати батьків, не відкладаючи. Важливо дзвонити мамам, тому що вони чекають. Їм цікаво, як у тебе справи, як пройшов твій день. Я зідзвонююсь з мамою кожен день, іноді і по декілька разів. Для неї я завжди дочка, вже не така маленька, як раніше, але все ж її дівчинка".

Павло Зібров, співак

"Раніше, коли був ще юнаком і навчався в Києві, про такий телефонний зв'язок можна було тільки мріяти. Тому я два рази на тиждень писав мамі листа. Розповідав усі свої новини і запитував, як у неї справи. До речі, завдяки такому листуванню, навчився грамотно писати. Мама була вчителькою, і кожен лист перевіряла на помилки. Вона робила в листах виправлення червоним олівцем, а в кінці залишала замітки, як слід було написати те чи інше слово або речення. Потім висилала ці листи назад. Так я вивчив правопис. Вже будучи дорослим, провів телефонний зв'язок до нашого будинку у селі і часто дзвонив. Це дуже важливо: дзвонити мамі, адже вона за нас переживає. Вам може бути і 40 років, але для неї ви все одно будете дитиною. Це неважко - набрати, хоч на хвилинку, і запитати про її самопочуття, вона почує ваш голос і заспокоїться. Телефонуйте, пишіть ЅМЅки, що завгодно, головне, будьте на зв'язку".

Павло Зібров

Олег Серафін, група rumbero's

"Нещодавно, після довгої розлуки, привіз маму до Києва. Організував незабутні вихідні та культурну програму. Разом пішли на балет, в оперу, на концерт українського скрипаля, гуляли вечірнім Києвом, щиро розмовляючи. Спостерігаючи в маминих очах щастя і абстрагованість від побутових турбот, наверталися сльози. Це один з безцінних і зворушливих моментів за останні роки життя. Поки наші батьки живі, ми завжди для них залишаємося маленькими, любими дітьми. А це так важливо, навіть у телефонній розмові відчути себе маленьким беззахисним мрійником і почути правильні слова і поради".

Група rumbero's

Sonya Kay, співачка

"Не повинно бути на землі жодної людини, яка б не відчувала теплі і ніжні почуття до мами. Не хочу говорити про матерів, які залишають дітей або ще гірше, позбавляються їх. Навіть складно уявити, що в ці моменти відчувають діти. Пам'ятаю, коли навчалася в Британії, кожну хвилину думала про маму. І найтепліший і незабутніший випадок був тоді, коли мама з татом приїхали до мене. Більше ні на секунду не хотіла залишатися без них. Батьки завжди зрозуміють, вислухають, і будуть на твоєму боці. Навіть довірчі стосунки з подругами і друзями не замінять тепло батьківських сердець. Тому кожен дзвінок батькам — це бальзам, який отримує душа завдяки розмові з найближчими людьми".

Sonya Kay

Андрій Бойко, актор серіалу "Школа", співак

"Півтора роки тому мама захворіла страшною онкологічною хворобою. Пройшла через операцію і реабілітацію, було складно! Переживала вся сім'я. Кожну хвилину були з нею і підтримували її. Зараз, слава Богу, все добре, стан здоров'я нормалізувався. Тоді зрозумів для себе одне, що потрібно любити і бути поруч з близькими, вірити в краще, налаштовувати людей на позитив і дарувати щодня позитивні емоції. Головне – це віра, ми повірили, і мама одужала! Батькам важливо дзвонити і приділяти час! Потрібно розуміти, що вони живуть заради нас. Якби не батьки, ми б не виросли такими".

Андрій Бойко

Нагадаємо, не так давно Маша Єфросиніна показала рідкісне фото зі своєю мамою. Прихильники залишилися в захваті від неймовірної схожості зірки з матір'ю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація