Дмитро Комаров у новому випуску "Світу навиворіт" покаже магічний вулкан Пакистану, що діє

Дмитро Комаров у новому випуску "Світу навиворіт" покаже магічний вулкан Пакистану, що діє

Фото: instagram.com/komarovmir

Телемандрівник вирушить до Кашміру.

"Світ навиворіт" продовжує вивчати найважкодоступніший регіон північного Пакистану.

У суботу, 29 травня, о 18.20 телеглядачі "1+1" побачать другу частину репортажу Дмитра Комарова про народ калаші, який кидає виклик суворим  консервативним законам країни і живе за своїми правилами.

Вони сповідують іншу віру, а їхній життєвий устрій дуже відрізняється від того, як живуть мусульмани. Наприклад, своїх предків вони ховають у відкритих трунах, а жінок вважають "нечистими". Це єдині люди, яким в Пакистані дозволено вживати алкоголь.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

У новому випуску Дмитро Комаров продовжить знайомити глядачів з традиціями цього загадкового і дуже нечисленного народу, і побуває на головному святі року калашів - зимовому фестивалі Чоумас. За віруваннями калашів, всі іноземці - "нечисті", а значить, Дмитру Комарову та Олександру Дмитрієву доведеться пройти спеціальний обряд очищення, щоб отримати дозвіл потрапити на свято. Цей обряд не змінювався тисячі років, для європейського менталітету він неприйнятний, але подібні традиції продовжують жити і зараз у віддалених куточках нашої планети. 

Чумас - дуже яскраве і колоритне свято, де калаші веселяться від душі. Вони прославляють бога, який може приймати обличчя як жінки, так і чоловіка, тому в цей день дівчата одягаються в чоловіче вбрання, а хлопці танцюють із закритими обличчями в жіночих сукнях.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

"Нам пощастило встигнути стати очевидцями древніх, а іноді і приголомшливих традицій народу калáші, який зникає. Вони йдуть врозріз і повністю суперечать догмам ісламу. Проте, в Пакистані до калашів ставляться з повагою і навіть їх охороняють. На жаль, таке мирне співіснування релігій буває не завжди, і в тому ж Пакистані можна побачити докази цього", - каже Дмитро Комаров.

Далі Дмитро Комаров вирушить в регіон, де віра стала ґрунтом для затяжного збройного конфлікту - Кашмір. Подивитися цей регіон команду "Світу навиворіт" запросила пакистанська армія. На військовому вертольоті Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв пролетять над цими нетуристичними, але фантастично красивими місцями, які вже понад 70 років є гарячою точкою.

Після цього в провінції Белуджистан Дмитро Комаров покаже унікальне природне явище - активний грязьовий вулкан.

"Грязьові вулкани Белуджістану називають "вулканами місяця". І дійсно, пейзаж в певній мірі нагадує інопланетний. І схожий на ті фотографії з Марса, які недавно облетіли всю нашу планету", - поділився Дмитро.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Тисячі індуїстів-паломників вважають ці місця священними і приходять сюди, щоб принести дари богу Шиві і загадати бажання. Дмитро Комаров покаже, як живуть в Пакистані індуїсти, і розповість, чим можуть бути небезпечні грязьові вулкани.

Унікальні традиції калáшів, закрита для туристів частина регіону Кашмір, а також "космічні" пейзажі Пакистану - в новій серії "Світу навиворіт" 29 травня о 18.20 на "1+1".

Цей випуск завершує весняний сезон "Світу навиворіт".

Повʼязані теми:

Наступна публікація