Дмитро Комаров вирушить на пошуки "раю на Землі" і потрапить до гірського королівства

Дмитро Комаров вирушить на пошуки "раю на Землі" і потрапить до гірського королівства

Фото: пресслужба каналу "1+1"

У "Світі навиворіт. Пакистан" стартує цикл програм про регіон Гілгіт-Балтистан в горах Кашміру.

У новій серії тревел-шоу "Світ навиворіт", яка вийде на каналі "1+1" уже цієї суботи о 18.20, Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв зі спекотної пустелі вирушають на північ країни, у велику експедицію гірським Пакистаном.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

За легендами, саме тут, у гірській системі Каракорум розташоване джерело енергії неймовірної сили.

Команда вирушить у загадкову долину річки Хунза, де лише півстоліття тому правили жорстокі королі. Ці місця пов'язують з містичною країною Шангрі-Ла, яку ще називають "раєм на Землі". Її намагалися знайти багато мандрівників, адже тут, за легендами, розташований фонтан безсмертя.

Ця експедиція в гори відрізняється від усіх попередніх. Ми вирушаємо у дійсно містичне місце, де відбуваються речі, які можна сміливо назвати надприродними. Наша мета — знайти найсильніших шаманів Пакистану. І на шляху до цієї мети ми побачимо ніби абсолютно іншу планету

зазначив Дмитро

Телеведучий зізнався, що незважаючи на величезний досвід подорожей, гірська частина експедиції Пакистаном по-справжньому здивувала його.

Я не міг повірити, коли стояв біля фантастично красивого озера Аттабад, що воно з'явилося не мільйон, а лише 10 років тому, після страшної природної катастрофи. Водночас, трагедія стала поштовхом для розвитку туризму, перетворивши це загублене у горах місце на найпопулярніше серед туристів у Пакистані. Або не вірив своїм очам, коли їхав за кермом ідеальним автобаном високо в горах — Каракорумським шосе, яке не дарма негласно називають восьмим дивом світу. Шосе проходить у тому місці, де проходив легендарний Шовковий шлях. Це не просто дорога, а стратегічний проєкт Пакистану і Китаю, який дуже скоро кардинально змінить для Піднебесної систему розповсюдження товарів по світу

поділився телемандрівник

Найцікавіше, що появу озера після природної катастрофи передбачали ще древні шамани, які попереджали жителів тодішнього князівства, що це обов'язково станеться.

Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв потраплять у королівські палаци, в одному з яких можна побачити колону, де за легендою, кілька століть тому замурували одного з претендентів на престол.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Вони дізнаються, як ще могли стратити в ті часи, і чому до страти частіше присуджували королівських чиновників, а простих людей лише саджали до темниці.

Фото: пресслужба каналу "1+1"

Фантастично гарні пейзажі однієї з найвищих гірських систем світу, таємниці містичного регіону, а також унікальні подробиці появи нового гігантського озера після обвалу цілої гори з перших вуст, зі слів очевидців трагедії, — дивіться в новій серії "Світу навиворіт" вже в цю суботу о 18.20 на каналі "1+1".

Повʼязані теми:

Наступна публікація