"Донбас" Сергія Лозниці визнали найкращим українським фільмом 2018 року

"Донбас" Сергія Лозниці визнали найкращим українським фільмом 2018 року

Відбулася церемонія нагородження кінопремії "Золота Дзиґа".

Фільм українського режисера Сергія Лозниці "Донбас" був визнаний найкращим українським фільмом 2018 року за версією третьо Національної кінопремії "Золота Дзиґа". Лозниця також отримав призи за найкращу режисерську роботу та найкращий сценарій.

Церемонія нагородження лауреатів відбулася 20 квітня, повідомляється на сторінці Української Кіноакадемії у Facebook.

Найкращим українським актором минулого року став Олег Москаленко за роль у стрічці “Дике поле”. Лауреаткою в номінації “Найкраща жіноча роль” стала Ірма Вітовська, яка зіграла у фільмі “Брама”.

Найкращим документальним фільмом визнана стрічка "Міф" (режисер – Іван Ясній). Найкращим анімаційним фільмом стала робота режисера Фройда М. Вайзера “Мімікрія”. Приз глядацьких симпатій отримав фільм “DZIDZIO Перший раз” режисерів Михайла Хоми та Тараса Дроня.

Нагадаємо, 18 жовтня 2018 року фільм Сергія Лозниці "Донбас" стартував в українському прокаті - його показують у всіх містах країни. Українська стрічка "Донбас" - це 13 новел, переплетених між собою, реальних історій, які відбувалися в Україні 2014 року, більшість - в окупованому Донбасі.

На знімання "Донбасу" витратили майже 2,5 мільйона євро. Це спільний проект України, Німеччини, Франції, Нідерландів та Румунії. Знімали стрічку в Кривому Розі. 

Фільм увійшов до лонг-листу премії "Оскар" в номінації за кращий іноземний фільм. 

Війна на великому екрані. Стрічку Сергія Лозниці "Донбас" відсьогодні показують в усіх містах країни

Війна на великому екрані. Стрічку Сергія Лозниці "Донбас" відсьогодні показують в усіх містах країни

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація