Дружина Поланскі підтримала скандального чоловіка, якого звинуватили у сексуальних домаганнях

Дружина Поланскі підтримала скандального чоловіка, якого звинуватили у сексуальних домаганнях

Фото: Reuters

Акторка Еммануель Сеньє відхилила запрошення стати членом кіноакадемії США.

Дружина культового режисера Романа Поланскі, французька акторка Еммануель Сеньє, відмовилася від запрошення приєднатися до американської кіноакадемії через виключення чоловіка з її лав.

Нещодавно зірка стрічки "Піаніст" отримала запрошення від кіноакадемії США, яка нагороджує "Оскаром", приєднатися до її членського складу, але Сеньє відповіла відмовою та підтримала свого чоловіка.

Свою заяву 52-річна акторка оприлюднила у відкритому листі, який опублікувало французьке видання Le Journal du Dimanche.

"Академія кінематографічних мистецтв і наук запропонувала мені, разом з іншими акторками, приєднатися до неї в інтересах вкрай необхідного фемінізму. Як хтось може засумніватися в моїй стурбованісті питанням рівності чоловіків і жінок? Я завжди була феміністкою. Але як я можу проігнорувати той факт, що кілька тижнів тому академія вигнала мого чоловіка Романа Поланскі? Та сама академія, яка в 2002 році вручила йому "Оскара" за фільм "Піаніст". Дивовижна амнезія", - йдеться в листі Сеньє.

Фото: Reuters

Також Еммануель зазначила, що вона пишається та кохає свого легендарного чоловіка.

"В академії, напевно, думають, що я досить безхарактерна та пихата, щоб забути, що вже 29 років я заміжня за одним з найвидатніших кінорежисерів. Я кохаю його, він мій чоловік і батько моїх дітей. З нього зробили парію. І ці академіки думають, що я повинна піти шляхом слави просто за його спиною. Яке нестерпне лицемірство", - обурилася жінка.

Сеньє також обрушилася з нападками в бік жінок, які на хвилі теми домагань вирішили звинуватити її чоловіка.

Нагадаємо, що восени минулого року Романа Поланскі звинуватили у розбещенні десятирічної дівчинки, але навіть такий факт не збентежив його дружину. На відміну від Сеньє, дружина іншого скандального режисера Гарві Вайнштейна, яка спочатку навіть не підозрювала про його сексуальні домагання, після того, як дізналася про брудні витівки свого чоловіка одразу пішла від нього та розділила усе майно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація