Джамала поділилася моторошною сімейною історією

Джамала поділилася моторошною сімейною історією

Джамала поділилася моторошною сімейною історією

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Співачка пригадала жахливу ситуацію, яка сталася із її прабабусею 1944 року.

Популярна співачка Джамала поділилася моторошною сімейною історією про свою прабабусю в День пам'яті жертв депортації кримських татар. 

Так, на своїй сторінці в Instagram знаменитість опублікувала події, які сталися 18 травня 1944 року.

"Це дуже особиста історія. Це трагедія моєї родини. Зранку 18 травня мою прабабусю Назилхан з п’ятьма маленьким дітьми на руках посадили в товарні вагони і відправили до Середньої Азії. У той час, коли вона чекала на чоловіка з війни. Їхали вони в жахливих умовах майже два тижні. Найменша дитина, донечка, на жаль, померла в дорозі. Дівчинку не дали поховати, радянські солдати забрали її у матері", – поділилася артистка.

Джамала з сім'єю / Фото: instagram.com/jamalajaaa

Джамала додала, що їй пощастило, бо вона знала свою прабабусю та дитиною спілкувалася з нею. Змалечку виконавиця пам’ятає, що кожного року 18 травня її рідні розповідали цю історію, аби Джамала та її сестра пам’ятали.

"Багато людей загинуло, зникли безвісти, не народились... Переписана і загублена справжня історія, знищена архітектура, культура. Неможливо оцінити всі втрати. Найменше, що ми всі можемо зробити — пам’ятати", – написала знаменитість.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Крім того, Джа пригадала, що у неї з татом була традиція — кожного 18 травня вони їздили на мітинг до Сімферополя.

"Це був не тільки День пам’яті, це був день зустрічей. Багато родичів, друзів зустрічались на площі. Дуже хочу, щоб мій син, як колись і маленька я, приходив на площу в Криму і вшановував пам’ять померлих. Щоб він знав і пам’ятав історію кримськотатарського народу", – зізналася співачка.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

Нагадаємо, раніше співачка Джамала зізналася, що її лякають нові післякарантинні реалії. Артистка поділилася думками стосовно життя після карантину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація