DZIDZIOFILM запустив унікальні трейлери своєї нової комедії для людей з порушеннями зору та слуху

DZIDZIOFILM запустив унікальні трейлери своєї нової комедії для людей з порушеннями зору та слуху

DZIDZIOFILM запустив унікальні трейлери своєї нової комедії для людей з порушеннями зору та слуху

Фото: instagram.com/dzidzio

Вперше в Україні романтична комедія матиме формат з субтитрами та тифлокоментарем.

Вперше в Україні романтична комедія "DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ", який виходить у прокат 25 жовтня, буде доступна для показу людям з порушенням зору та слуху.

Це означає, що фільм матиме формат з субтитрами та тифлокоментарем. 

Ініціатива громадської правозахисної організації Fight for right в межах проекту "Кіно, доступне для незрячих людей" за підтримки Українського культурного фонду дістала абсолютно підтримку команди DZIDZIOFILM. 

"Філософія мого нового фільму - чисте серце. Мені хочеться, щоб цей фільм побачили всі. Є люди, які не можуть бачити, не можуть чути, але вони відчувають. Серцем!", - прокоментував ініціативу автор ідеї та головний герой фільму Михайло Хома, який нещодавно поділився подробицями знімання стрічки.

DZIDZIOFILM вже презентував у мережі два офіційні трейлери нового фільму з тифлокоментарем (додаткова аудіодоріжка, яка пояснює, що відбувається у сценах фільму, щоб це було зрозуміло для людей з порушенням зору) та субтитруванням (текстова доріжка, що супроводжує фільм написами у нижній частині екрану для людей з порушенням слуху).

Офіційний трейлер фільму "DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ" з тифлокоментарем.

Офіційний трейлер фільму "DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ" з доступними субтитрами.

"Така ініціатива стала для команди DZIDZIOFILM дуже органічною, ми раді, що це буде перший повнометражний фільм і перша українська комедія, яка буде доступною для людей з порушеннями зору і слуху. У нас половина команди носить окуляри, тому відчуття спільності та підтримки людей з інвалідністю нам усім близьке. Ми не лише підтримуємо цей проект, знаковий для нас, але і продовжимо працювати у цьому напрямку" - розповіла директорка компанії та виконавчий продюсер фільму Діана Юраш.

Також ініціативу зробити кіно доступним для людей з вадами прокоментував і продюсер стрічки Анатолій Безух.

"Ми зробили цей фільм доступним для тисячі людей з інвалідністю. А тепер необхідно, щоб держава і кінотеатри почали реальне та масове впровадження такої ініціативи. Поки що мова йде лише про покази в окремих кінотеатрах за підтримки громадських організацій та грантів" - сказав  продюсер фільму.

Нагадаємо, Дзідзьо наприкінці вересня випустив офіційний трейлер своєї комедії "DZIDZIO ПЕРШИЙ РАЗ". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація