Фестиваль "Файне місто-2018" оголосив повний лайн-ап Реклама

Фестиваль "Файне місто-2018" оголосив повний лайн-ап

Протягом фестивалю на шістьох сценах виступлять вісімдесят вісім артистів з усього світу.

19-22 липня 2018-го року на Тернопільському Іподромі відбудеться шостий фестиваль “Файне Місто”. Хедлайнерами оупен-ейру стануть популярний фінський гурт Rasmus, зірки світової метал-сцени німецький рок-гурт Oomph! та одна з найвідоміших рок-дів, фінська співачка Тар’я Турунен (Tarja Turunen). Загалом протягом фестивалю на шістьох сценах виступлять вісімдесят вісім артистів з усього світу, що представляють практично всі сучасні напрямки музики від року та альтернативи до поп та денс, та близько двадцяти літераторів, поетів та лекторів.

Коротко про головних хедлайнерів:

Rasmus - один з найуспішніших фінських гуртів в історії. Восени 2017 гурт випустив свій останній на сьогодні альбом Dark Matters, який і буде презентований на фестивалі "Файне Місто".

Oomph! - німецький індастріал-метал гурт. Сингли та альбоми гурту регулярно потрапляли на найвищі сходинки чартів Німеччини, Австрії та Швейцарії, а у 2006 році композиція Wach auf! стала саундтреком до фільму "Чужий проти Хижака 2".

Тар’я Турунен (Tarja Turunen) - фінська співачка , одна з найвідоміших рок-дів, екс-солістка знаменитого симфонік-метал гурту Nightwish.   Перший сольний альбом Тар’ї "My winter storm" 2007-го року став платиновим і посів одинадцяту сходинку чарту Billboard's Top 100 European Albums, а саму Тар'ю було номіновано на премії Echo Awards та Emma Awards. Усього в світі продано понад 900 000 сольних альбомів Тар'ї і більше 3 мільйонів альбомів, записаних у складі Nightwish. Авторитетне британськe видання The Sun назвало Тар'ю однією з п'ятдесяти жінок, які стали безсмертними завдяки їхньому внеску в музику.

Повний розклад:

19 липня

Ufo Stage: DJ Gudz та Wollys, MC Mikoff, DJ Costel van Dein, EstetIQua Freaks.

Reggae Stage: Dubsplash, Des, Ямайський.

Amphitheatre Stage: Вільний мікрофон, Літературні проекти "Тернопільська Поезія Мертва", "LitCore", Кінопоказ.

20 липня

Main Stage: Game Zero, Roll Models, Карна, Pianoбой, Воплі Відоплясова, Tarja Turunen.

Dark Stage: Satrias, Affecting Dissent, Роллікс, Анна, To the Rats and Wolves, Dope.

Light Stage: Tvorchi, Papyllon, Sasha Boole, Fontaliza, Один в каное, Beissoul & Einius, Хамерман Знищує Віруси.

Ufo Stage: DJ Shon (Chill Hop musik set),  Battle BeatMakers, Twerk Contests, Show Cases, DJ Gudz та Wollys, MC Mikoff, DJ Probass, EstetIQua Freaks.

Reggae Stage: Dubsplash, Shmir Sound, Whatafunk, Boochyaman.

Amphitheatre Stage: Лекції “46 країн світу: перспективи та передумови вибору”, “Коротка історія України у схемах і мемах”, Поетичний проект Стихійні, Іван Байдак, Макс Кідрук, Вільний мікрофон, Світлодіодне шоу від театру Метаноя, Кінопоказ.

21 липня

Main Stage: Макс Пташник, F.Way, The Gitas, Kozak System, ONUKA, Ooomph!, DJ Tapolsky.

Dark Stage: Joryj Kłoc, Ignea, Sharks in Your Mouth, MegamasS, Morphine Suffering, Adept.

Light Stage: Our Atlaantic, Фranko’, Ті, що падають вгору, Naviband, Vivienne Mort.

Ufo Stage: Hip Hop & Breaking Jam, DJ Scratch Contest, 7toDrunk (Alco Trash), Hip Hop Underground Party, DJ Gudz та Wollys, MC Mikoff, FunkMasters Group (DJ Derrick/ DJ MaxEnergy), DJ X-Gun, EstetIQua Freaks.

Reggae Stage: Dubsplash, Double D, Gregory P, Djamaica.

Amphitheatre Stage: Лекції “Три історії автостопу”, “Невідома нова музика”, Юрій Завадський, Андрій Любка, Артем Поліжака, Вільний мікрофон, Кінопоказ.

22 липня

Main Stage: Переможець білоруського відбору, Kadnay, Порнофильмы, Тартак, Amaranthe, The Rasmus.

Dark Stage: Silvertown, Septa, Infected Rain, 1914, Vader, Betraying The Martyrs.

Light Stage: Nights Out, Пирятин, Деньги Вперед, Tik Tu, Leo Mantis, Bloom Twins.

Ufo Stage: Лекція про Хіп Хоп культуру, Popping Battle,  Freestyle MC Battle, Hip Hop Party, DJ Gudz та Wollys, MC Mikoff, DJ Vovking,  Project "Tusse" (DJ Golets, MC Mikoff), EstetIQua Freaks.

Reggae Stage: Dubsplash, Rudskoi, Kuzyn.

Amphitheatre Stage: Лекції “Поради для мандрівника-початківця”,  “Тернопіль (місто, люди, історія)”, “Кіно, як нова форма поезії”, Любко Дереш, Юрій Іздрик, Вільний мікрофон, Кінопоказ.

Цього року “Файне Місто” презентувало абсолютно нову концепцію фестивалю - Місто Вільних Людей з власною архітектурою, законами, органами місцевого врядування та святами.

При вході на фестиваль кожен мешканець міста отримає паспорт Файної Людини, який зможе зареєструвати, звернувшись у місцевий РАГС на фестивалі. Паспорт стане інформаційним помічником, в якому можна буде знайти всю необхідну та корисну інформацію для відпочинку на Файному Місті: розклад виступу артистів, розміщення всіх вулиць та районів фестивалю,інформацію про розваги, конкурси, свята Файного Міста та ще багато інших приємностей та цікавинок.

Головним законодавчим органом стане Міністерство Файних Справ, в якому визначатимуться закони та правила, за якими житиме Місто Вільних Людей. За дотриманням Конституції Файного Міста (правила перебування на фестивалі) буде слідкувати Патруль Файного Настрою. Кожен мешканець може звернутися зі своїми ідеями та побажаннями у міську Ратушу - головний виконавчий орган в центрі фестивалю, звідки здійснюється управління.

Не обійдеться Файне Місто і без міських свят та карнавалів. Протягом фестивалю мешканці відсвяткують День Міста, День Конституції та День Файних Людей.

У 2018-му Файне Місто буде розділене на мікрорайони:  Main Stage в Старому Місті, Dark Stage в Промзоні, Light Stage в Чайна Тауні. Крім сцен ключовими локаціями є: Файний Біч (UFO Stage, басейни, пляж, лаундж-зона, спорт зона, атракціони), Централ Парк (амфітеатр, бібліотека, лаундж-зона), Площа Ринок (хендмейд-ярмарок та вулична їжа), Беверлі-Хілз (платне наметове містечко), Сайлент-Хіл (безкоштовне Наметове Містечко). Регі Сцена стане головним фестивальним Храмом, де кожен мешканець зможе зануритись у світ любові, миру і добра.

Фестиваль "Файне Місто" вперше відбувся у 2013 році. За п’ять років існування на ньому виступили такі відомі гурти як Guano Apes, Бумбокс, Брати Гадюкіни, Zdob si Zdub, ТНМК, Brutto, Друга Ріка, O.Torvald, The Hardkiss, Антитіла, Lordi та багато інших. Кількість відвідувачів оупен-ейру зросла з 1500 чоловік за два дні у рік заснування до 20 000 унікальних відвідувачів за чотири дні у 2017-му. Це єдиний український фестиваль, що входить в асоціацію європейських фестивалів і займає передові місця в списку кращих літніх оупен-ейрів країни, на який з нетерпінням очікують цілий рік тисячі фестивальників.

Наступна публікація