Фіналістка нацвідбору на "Євробачення-2019" YUKO прокоментувала своє російське громадянство

Фіналістка нацвідбору на "Євробачення-2019" YUKO прокоментувала своє російське громадянство

Фото: facebook.com/yukoyulia

Виконавиця поділилася, як закохалася в український фольклор.

Учасниця "Голосу країни-6", солістка гурту YUKO Юлія Юріна, яка на нацвідборі на "Євробачення-2019" розповіла про своє російське громадянство, детально поділилася історією про те, як закохалася в український фольклор.

На сторінці у Facebook Юлія залишила великий пост, у якому зауважила, що народилася в Анапі (Краснодарський край, Кубань) і прожила там 18 років.

"Коли мені було 3 роки, батьки віддали мене до ансамблю пісні і танцю "Соловейко", в якому я співала до 17 років. Моєю першою сольною піснею була "Ішла дівча лучками, несла фартух з грушками", і взагалі велика частина репертуару складалася з українських пісень, типу "Не сходило вранці сонечко", "Три дубки наліво", "Ой на горі ярмарок", - пригадала співачка.

Фото: facebook.com/yukoyulia

За словами Юріної, з цим ансамблем вона виступала у всій Росії, проте не всі її однолітки розуміли захоплення дівчини.

"2010 року відвідали з виступом Україну, де мені пощастило співати того ж "Поверніть соловейко" на Майдані під час святкування дня святого Миколая. Тоді мені й запропонували місце в консерваторії, але оскільки мені було 16 років, я вирішила почекати із вступом, довчитися до 11 класу і вже ретельно підготувавшись, приїхати на навчання до України", - розповіла Юля.

Виконавиця поділилася, що в діаспори брала книжки з історії України, приходила до українських сімей, щоб читати вголос вірші Лесі Українки.

2012 року Юріна подала документи до консерваторії і вступила на кафедру фольклору.

"Мене відправили на кафедру фольклору, до ансамблю "Кралиця" професора Синельникова Івана Григоровича. Тільки потім я дізналася, що з цього іменитого ансамблю вийшли Даха Браха, Дах Дотерс, і ще низка колективів, які просувають фольклор в маси, підтримуючи тим самим українську культуру. На творчих іспитах я співала пісні Ніни Матвієнко. Українську мову тоді знала тільки за піснями, але з вимовою під час виконання проблем не було", - розповіла артистка.

Фото: facebook.com/yukoyulia

Юлія додала, що від 2015 року активно намагалася отримати посвідку на постійне проживання в Україні, і, врешті, в грудні 2018-го нарешті її отримала

"До 2017 року я навчалася в КНУКіМ і співала в "Кралиця", паралельно працювала і намагалася потрапити на різні шоу. 2016 року потрапила на шоу "Голос країни-6", де надалі познайомилася зі Стасом. Так і закрутилася історія групи YUKO", - зауважила Юріна.

Нагадаємо, що YUKO разом з двома іншими виконавцями потрапила до фіналу нацвідбору на "Євробачення-2019". Ще трьох фіналістів визначать цієї суботи, 16 лютого. А вже 23 лютого стане відомо ім'я артиста, який представить Україну на міжнародному пісенному змаганні, яке цьогоріч відбудеться в Ізраїлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація