Гаррі і Меган не зможуть використовувати королівський бренд SussexRoyal

Гаррі і Меган не зможуть використовувати королівський бренд SussexRoyal

Фото: Associated Press

Гаррі і Меган припинять виконувати королівські обов'язки від 1 квітня.

Принц Гаррі і його дружина Меган навесні припинять використовувати бренд SussexRoyal, про це повідомляє BBC News.

Представник подружньої пари заявив, що рішення пов'язане з присутністю в назві бренду слова "королівський". Його використання стане порушенням законодавства після зняття з них королівських привілеїв.

.До слова, подружжя Гаррі та Меган мало прізвище SussexRoyal на сторінці в Instagram, а тако на веб-сайті.

Наразі подружжя планує створити нову благодійну організацію. Крім того, пара хоче зареєструвати товарний знак для різних предметів і видів діяльності. Зокрема, йдеться про одяг, канцелярські товари, книги і навчальні матеріали.

Некомерційна організація, про яку оголосять навесні нинішнього року, не буде називатися Sussex Royal Foundation, заявив прессекретар пари. За його словами, було відкликано заяву про реєстрацію SussexRoyal як торгової марки.

"Втрата "SussexRoyal" стане ударом. Це їхнє публічне обличчя, їхній бренд, надзвичайно популярна назва соціальних медіа", - каже представник Гаррі та Меган. 

Також повідомляється, що нові обставини не вплинуть на законне право принца Гаррі на престол. Він, як і раніше, залишається шостим в черзі. Гаррі збереже свої звання майора, лейтенант-командер і командира ескадрильї. Однак не може виконувати ніяких офіційних обов'язків, пов'язаних з цими регаліями.

Гаррі і його дружина Меган Маркл припинять виконувати королівські обов'язки і носити титули королівських високість від 1 квітня.

На початку року герцог і герцогиня Сассекські зробили офіційну заяву, в якій повідомили про свій намір скласти з себе повноваження членів королівської сім'ї і стати фінансово незалежними від палацу, чим здивували не тільки британців, але і монархиню – королеву Єлизавету II. Королева дізналася про їхнє рішення за десять хвилин до офіційної публікації в пресі.

Королева була розчарована, але опанувала себе, екстрено зібрала нараду і через кілька днів оголосила свій вердикт. На зустріч були запрошені співробітники Букінгемського і Кенсінгтонського палаців, команда Сассексів і співробітники Кларенс-хауса, а також принци Чарльз, Вільям і Гаррі. Дружина принца Гаррі не була присутня на зустрічі, тому що поїхала до Канади до сина Арчі, але обіцяла бути на зустрічі в телефоннму режимі. Пізніше з'ясувалося, що Меган не телефонувала, бо в команді Сассексів ухвалили рішення, що в цьому немає необхідності.

Під час зустрічі було ухвалено рішення підтримати принца Гаррі та його дружину, герцогиню Сассекську. У заяві палацу було сказано, що герцог і герцогиня Сассекські відступають від всіх королівських обов'язків і більше не будуть іменуватися Їхніми Королівськими Високостями. Також вони повинні будуть відшкодувати фінансування Суверенному гранту, витрачене на ремонт котеджу Фрогмор-хаус (це три мільйони доларів). В майбутньому Меган і Гаррі будуть платити за нього оренду самі. Хоча основним місцем їхнього проживання буде Північна Америка. Перехідний період буде завершено навесні 2020 року. Через деякий час Єлизавета II позбавила Сассексів ролі послів молоді країн Співдружності.

Рішення королівської пари також підтримали деякі зірки. Про це публічно висловлювалися модель Наомі Кемпбелл і актор Г'ю Грант. У Канаді Меган і Гаррі зіткнулися з труднощами, їх почали переслідувати папараці, біля їхнього будинку цілодобово чергують люди з камерами. З'явилося повідомлення, що пара планує провести літні канікули в Каліфорнії.

На перше місце ставлять родину – історія кохання принца Гаррі і Меган Маркл

На перше місце ставлять родину – історія кохання принца Гаррі і Меган Маркл

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Герцогиня Сассекська Меган
Наступна публікація