Green Grey про скасування концерту в центрі Києва: "Своїми діями влада нас лише під'юджує"

Green Grey про скасування концерту в центрі Києва: "Своїми діями влада нас лише під'юджує"

Green Grey про скасування концерту в центрі Києва: "Своїми діями влада нас лише під'юджує"

Фото: instagram.com/greengreyofficial

Колектив зауважив, що організатори самі до них звернулися з пропозицією.

Гурт Green Grey відреагував на скасування їхнього концерту, який вони хотіли дати в центрі Києва у День Незалежності України 24 серпня.

Як зазначили представники колективу, організатори самі звернулися до них з пропозицією виступити на даху ЦУМу. А потім скасували пропозицію, аргументуючи тим, що "вони не знали" про конфлікт Green Grey з владою.

"Організатори самі до нас звернулися і запропонували свою локацію для нашого концерту, саме на День Незалежності (у мене є скріни їхньої пропозиції групі) на цей момент у нас було вже чотири аналогічні пропозиції (дві в Києві, Одесі та Харкові)... ця пропозиція нам здалася найкрасивішою. В процесі продажу квитків ми вже почали обговорювати другу дату 23-тє, як додатковий концерт… І раптом - скасування концерту?! Як, з якої причини?! ... "На нас тисне ЦУМ, ми не знали, що так буде і взагалі ми ж "Svitlo", а тут таке". Це вже не жарти! Давайте подумаємо. Хто міг за один день змінити позицію організаторів і ЦУМ?!" – зазначили у Green Grey.

Разом з тим гурт наголосив, що це вже є порушенням їхніх громадянських прав.

"Тепер ми не можемо давати концерти для своїх друзів, шанувальників, які заплатили гроші за наш концерт? !! Що за дичина? Історія вже знала подібні випадки, коли невгамовним рок-гуртам забороняли проводити концерти. Але це було в 80-ті роки минулого століття! Своїми діями, влада нас лише під'юджує. Дає нам сили і мотивацію протистояти системі!" – запевнили учасники гурту.

Рішення ж організаторів скасувати їхній концерт на даху ЦУМу, учасники Green Grey назвали "поверненням до совку". Здаватися гурт не має намір і вже скоро пообіцяв оголосити нове місце проведення свого виступу.

"Про нове місце концерту - презентації альбому "Спичка" на День Незалежності України, ми повідомимо пізніше. До зустрічі на концерті", - зазначили у Green Grey.

Зазначимо, що скандал розгорівся декілька тижнів тому. Учасник Green Grey Дизель повідомив, що колектив спочатку запросили взяти участь у концерті до Дня Незалежності, а згодом їхній виступ скасували. Окрім того, за словами Дизеля, їх також запрошували взяти участь у записі для стрічки до Дня Незалежності, але потім інтерв'ю з ними теж було скасовано.

За словами організаторів святкового концерту до Дня Незалежності, їх обурило відео, записане іншим учасником Green Grey Муріком, у якому він висловив своє ставлення до мовного закону. І саме це послугувало рішенням виключити їх зі святкового перформансу.

Після цього, за декілька днів, Green Grey анонсували власний концерт, який планували відіграти 24 серпня – у День Незалежності, на даху ЦУМу у центрі міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація