Гурт O.Torvald представив кавер на маловідому пісню "Скрябіна"

Гурт O.Torvald представив кавер на маловідому пісню "Скрябіна"

Фото: slovoidilo.ua

Музиканти випустили свою версію композиції в день народження Кузьми.

До дня народження Кузьми "Скрябіна", якому 17-го серпня виповнилося б 49 років, групи активно діляться каверами на пісні артиста.

Так Geo Folk Tour показали свою версію попурі з композицій з характерним кавказьким колоритом. А представники України на "Євробаченні-2017" O.Torvald - переспівали доволі маловідому пісню Андрія під назвою L. V.

L. V. – пісня дивовижної долі. Група написала її ще 1989-го року, під час роботи над "нульовим" альбомом "Чуєш біль". Через брак коштів на видавництво альбом так і не вийшов офіційно. Окремі копії розійшлися у вузькому колі друзів. Більшість пісень з дебютного альбому "Скрябіна" залишилися невідомими широкому колу слухачів. Історія деяких з них отримала продовження.

Фото: photofact.in.ua

Так, нова версія L. V. побачила світ через без малого вісім років - у 1997-го року. Пісня увійшла до альбому Kazky – знаковий і в той же час поворотний реліз для гурту. Пронизлива історія про загадкову дівчину не стала хітом, але сподобалась шанувальникам.

Того ж  1997-го року в рамках туру на підтримку альбому Kazky Скрябін приїхали в Полтаву. На концерт гурту в місцевий ДК зібрався аншлаг. Серед шанувальників "Скрябіна" були два хлопці – Денис і Женя. Обидва – початківці рок-музиканти. Пройде ще два роки і вони зберуть свій перший колектив "Крути Педалі".

На тому концерті Женя вперше почув L. V. – пісню, яка його глибоко вразила і надихнула. Пісню, яка в якомусь сенсі визначила його вибір. Вибір власного майбутнього.

2001-го року вони зустрілися вперше. Молодий рок-музикант Женя Галич і легенда української музики – Кузьма Скрябін. А 2006-го року зустрілися ще раз. Кузьма був одним з небагатьох, хто допоміг гурту O. Torvald в складний період – в момент бентежливого переїзду до столиці. 

2015 року Кузьми не стало.

"Я мріяв заспівати L. V. дуетом з Кузьмою, але довго не наважувався йому запропонувати", - каже Женя Галич.

"Сьогодні йому виповнилося б 49 років. Музика Кузьми, його пісні завжди будуть з нами. L. V. – наша данина пам'яті талановитому музиканту, другу, новатору. Дивно, наскільки сучасно і актуально звучить ця пісня сьогодні, рівно через 20 років після виходу і вже майже 30 років з того моменту, як він її написав".

Кавер на L.V. увійде до майбутнього ЕР гурту O. Torvald, реліз якого запланований на осінь 2017-го року.

Нагадаємо, в день народження Кузьми "Скрябіна" зіркові друзі присвячують йому зворушливі слова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація