Хвора на розсіяний склероз Блер зізналася, що готувалася до смерті

Хвора на розсіяний склероз Блер зізналася, що готувалася до смерті

Хвора на розсіяний склероз Блер зізналася, що готувалася до смерті

Фото: instagram.com/selmablair

Акторка поділилася подробицями свого лікування.

Голлівудська акторка Сельма Блер, яка нещодавно вперше за довгий час з'явилася на публіці без ціпка, наразі розповіла про хіміотерапію, до якої їй довелося вдатися задля лікування розсіяного склерозу.

47-річна зірка "Голодних ігор" стала гостею форуму TIME 100 Health Summit в Нью-Йорку, де у своїй промові зізналася, що будь-які методи лікування не допомагали їй і стан тільки погіршувався.

"Способи лікування моєї хвороби не працювали, і мій стан погіршувався набагато швидше, ніж було припустимо", - розповіла Блер.

Сельма Блер на форумі / Фото: instagram.com/selmablair

Так, за словами акторки, лікарі вирішили піти на крайні методи: пересадку стовбурових клітин і дуже важкий курс хіміотерапії.

"У мене не було наміру робити це. Я думала, що не хочу руйнувати своє тіло, то, що від нього залишилося. Навіщо мені потрібно було вводити цей жахливий препарат - хіміотерапію? У мене ж немає раку! Але у мене не було вибору", - зізналася зірка.

Після невеликої дози хіміотерапії перед трансплантацією стовбурових клітин, Блер стало значно краще, і вона вирішила не зупинятися. Однак, її попередили, що вона може вмерти, оскільки доза хіміотерапії була смертельною.

"Мене попереджали, що ти ніби як будуєш свої плани на смерть. Я сказала своєму синові, що збираюся це зробити, і він відповів, що хотів би, щоб мене кремували. Вам роблять більш сильну хіміотерапію, ніж онкохворим, тому що суть полягає в тому, щоб майже вбити вас. І саме стовбурові клітини дозволяють вам жити з такою кількістю хіміотерапії. Хіміотерапія - це ліки від розсіяного склерозу", - зізналася Сельма.

Наразі Блер все ще відновлювується від важкого лікування, але про одужання говорити ще зарано. Втім, за її словами, "все минуло досить гладко".

Нагадаємо, вже минув рік відтоді, як Сельма Блер зізналася, що страждає на розсіяний склероз. Але здаватися вона не має наміру, про що періодично заявляє своїм шанувальникам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація