Катерина Кухар "стане" Мавкою у мультфільмі

Прима-балерина подарує персонажу свої пластику та грацію.

Прима-балерина Національної Опери Катерина Кухар, яка прикрасила італійський Vogue, стане прототипом Мавки, героїні мультфільму "Мавка. Лісова пісня".

Цікаво, що у класичному балеті "Лісова пісня" Кухар виконує партію Мавки. Тепер в одній людині поєднуватиметься театральна та анімаційна Мавка: Катерина стане прототипом головної героїні анімаційного фільму, завдяки чому Берегиня Лісу дивуватиме та чаруватиме витонченістю рухів.

Кухар зніметься у відеореференсах, на основі яких художники оживлятимуть анімаційну Мавку. Це перший випадок в українській анімації, коли  до відтворення рухів персонажів мультфільму залучено артистку балету.

До речі, прима-балерина вже долучалася до магічного Всесвіту Мавки. Вона брала участь у зніманнях соціального арт-відео, присвяченого презентації кулона "Мавчин Оберіг". Режисеркою і авторкою ідеї виступила дизайнерка Ольга Навроцька.

"Мавка прийшла до нас із давніх українських міфів. Геніальна Леся Українка назавжди зробила її символом непереможного кохання. І надихнула інших митців на безліч творів про неї. Сьогодні Мавка – це цілий магічний Всесвіт. В балеті Мавка – це міфічна лісова істота, яка несе світу чистоту бажань, дій та думок. Вона живе серцем та вміє кохати й навіть вибачати за зраду. Сьогодні легендарна "Лісова пісня" – це наш діамант як в літературі, так й в балеті. Я завжди із задоволенням танцюю цю партію. За задумом творців, у Всесвіті мультфільму "Мавка" лісова німфа отримає мою балетну ходу та грацію", – розповідає Катерина Кухар.

Про початок нової надзвичайної колаборації було оголошено 17 жовтня на фестивалі Ballet Open Space в Оперному театрі у день постановки балету "Лісова пісня", у якому Катерина традиційно виконує партію Мавки. У цьому балеті вона грає разом з чоловіком Олександром Стояновим – прем'єром Національної опери, народним артистом України.

На фестивалі Ballet Open Space вперше в українському класичному спектаклі були задіяні артисти з інших світових театрів. Партію водяної русалки виконала Шеллер Анна Софія, прима-балерина New York City Ballet та San Francisco Ballet, а партію  польової русалки –  Конті Петра, прима-балерина театрів La Scala та Boston Ballet.

Cеред гостей фестивалю були помічені Катерина Осадча, Юрій Горбунов, TAYANNA, Юрій Ткач, Євген Кот, Валерій Жидков, Ірина Данілевська та інші.

Творці фільму анонсують, що наприкінці 2019 року будуть відзняті спеціальні відеореференси з Кухар, за допомогою яких аніматори надаватимуть анімаційній Мавці рухи та граційну балетну ходу артистки. Проте колаборація цим не обмежиться, адже від 2019 до 2021 року планується більш глибока інтеграція Катерини у Всесвіт Мавки. Подробиці про це з’являться згодом.

Нагадаємо, нещодавно Катерина Кухар приголомшила розповіддю, що її життя ледь не обірвала аварія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація