Кліпи для Ротару та Білик і скандальний серіал. Біографія Максима Паперника

Кліпи для Ротару та Білик і скандальний серіал. Біографія Максима Паперника

Фото: УНІАН

Онкохвороба забрала життя талановитого режисера.

Сьогодні стало відомо, що від онкологічної хвороби на 48 році пішов з життя знаменитий український режисер, продюсер та кліпмейкер Максим Паперник.

Пропонуємо згадати, яким Максим був за життя. Майбутній талановитий режисер народився 17 квітня 1969 року у Києві. Він навчався в музичній школі по класу фортепіано.

Паперник закінчив з відзнакою кінематографічний факультет Київського університету театру і кіно ім. І. Карпенка-Карого, пізніше там же закінчив і театральний факультет.

Згодом Паперник почав працювати у Національній телекомпанії України.

Максим Паперник / Фото: УНІАН

Проте найбільше Максим відомий як відмінний кліпмейкер. Починаючи з 1997 року Паперник працював з найвідомішими українськими виконавцями, такими як Софія Ротару, Ірина Білик, Наталія Могилевська, Олександр Пономарьов та багатьма іншими.

Максим Паперник та Ірина Білик / Фото: maincream.com

Починаючи з 2003 року Максим Паперник знімав як телевізійні, так і ігрові фільми. Серед відомих його робіт новорічні фільми-мюзикли "Снігова королева", "За двома зайцями", "Дванадцять стільців", музично-розважальне шоу "Народна зірка", телесеріал "Недоторканні". Останній, до слова,  так і не був показаний на телебаченні з цензурних міркувань.

Основною складовою серіалу була політична сатира. Актори пародіювали найвідоміших українських політиків - Віктора Януковича, Віктора Ющенка, Юлію Тимошенко і інших. Прем'єра скандального гумористичного серіалу мала відбутися навесні 2009 року, однак цього не сталося.

Серце Максима Паперника зупинилося сьогодні, 19 лютого. Як стало відомо, режисер довгий час страждав від онкологічної хвороби.

Повʼязані теми:

Наступна публікація