Марічка Падалко показала шкільне фото із улюбленою вчителькою

Марічка Падалко показала шкільне фото із улюбленою вчителькою

Фото: facebook.com/1plus1.MarichkaPadalko

Зірка поділилася архівним знімком.

Ведуча ТСН Марічка Падалко, відео зі шкільного періоду якої замилувало фанів, підтримала флешмоб своєї колеги Наталії Мосейчук  #респектуємовчителям.

Зірка "1+1" поділилася світлиною із улюбленою вчителькою.

"Учитель, який справив на мене найбільше враження за 10 років школи, не провів в мене жодного уроку. Це - мій класний керівник Маргарита Семенівна Шпанько. У свій 81 рік, вона лише цього року планує попрощатися з нашою київською 57-ю школою. Оскільки Марго викладала англійську, то урок вела вела лише для третини всіх учнів. Перше, що пам'ятаю, коли ми прийшли до її кабінету на четвертому поверсі - це плакат із написом "I may disagree with what you say, but I will defend to death your right to day it". Я часто кивала на цю цитату Томаса Мора (пізніше я дізналася, що йому її приписують помилково), коли ми сперечалися з непохитною "Маргошею". Я ніколи не була серед її фаворитів. Вона мене зобов'язала вести політінформації. І хоча тоді це означало, що по середах перед першим уроком слід приходити на збори для всіх "політінформаторів", а по п'ятницях - червоніти перед своїми однокласниками з вирізками з газет, тепер я розумію, що це буди мої перші "публічні" виступи, які для багатьох великий бар'єр, і мої перші "новини"", - пригадала ведуча.

Архівне фото Марічки Падалко / Фото: facebook.com/1plus1.MarichkaPadalko

Марічка пригадала, як вони із класом та вчителькою їздили до Санкт-Петербурга.

"Багато вчителів дали багато знань, але мало навчили урокам - іноді дуже простим, які пам'ятаєш все життя. Вперше про улюблений мультфільм Марго ми всі дізналися під час екскурсії до Санкт-Петербурга. Ми приїхали на кілька днів, і мета "класної" була показати нам все, в буквальному сенсі цього слова. Ми були справді захоплені подорожжю, але коли після чергового "марш кидка", ми заходили до метро, ми просто падали на сходинки ескалатора, бо не могли триматися на ногах.

І в цьому місці нам завжди розповідали про мультик "Паровозик из Ромашкового", де головний герой промовляв: "Якщо одного разу не зупинитися і не подивитися, можна ніколи в житті цього не побачити"", - наголосила Падалко.

Такі уроки від Маргарити Семенівни нещодавно знадобилися зірці.

"Цю фразу я промовляла собі і цього літа. Коли ми поверталися з Одещини до Києва, тато хотів заїхати до Білгород-Дністровського, а діти у 35 градусів хотіли лише морозиво і кондиціонер. Вирішальний голос був мій. І я згадала Маргошу. І ми заїхали до Фортеці, і було вже й не так спекотно, і було просто незабутньо. А могли ми поїхати прямо і, можливо, ніколи не побувати там вп'ятьох", - розповіла телезірка у соцмережі.

До слова, нині триває прийом номінантів на премію Global Teacher Prize Ukraine. Представити до неї своїх викладачів Марічка закликала усіх.

"Встигніть і ви номінувати улюблених шкільних педагогів на премію Global Teacher Prize Ukraine Головний приз - 100 000 гривень. Прийом заявок завершується 15-го серпня. Отже, зовсім скоро. Розповідайте у Facebook про найкращих вчителів, якими варто пишатися, підтримуйте флешмоб #респектуємовчителям Номінуйте вчителів на премію тут", - підкреслила ведуча та багатодітна мама.

Наталія Мосейчук та Зоя Литвин: про проект "Global Teacher Prize" в Україні

Наталія Мосейчук та Зоя Литвин: про проект "Global Teacher Prize" в Україні

Нагадаємо, Global Teacher Prize - найпрестижніша премія для вчителів. Цього року найкращого вчителя вперше оберуть і в Україні в рамках премії Global Teacher Prize Ukraine, куратором якої стала ведуча ТСН Наталія Мосейчук.

"Місія – переконати вчителів повірити в себе, а батьків – зрозуміти, що це людина №1 у їхньому житті, змусити владу звернути увагу на вчителя та зробити так, щоб ця людина стояла в центрі. На моє переконання, є три професії, на яких тримаються країни, - це вчитель, медик і військовий", - розповідала Наталія Мосейчук у "Сніданку з "1+1".

Український проект має надважливу місію – підвищити престиж професії вчителя, адже освіта – це найприбутковіша інвестиція в суспільство. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація