MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні-2019

MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні-2019

Фото: УНІАН

Після п'яти з половиною годин перемовин сторони так і не дійшли згоди.

MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні-2019 - суспільний мовник та співачка, яка перемогла в національному відборі, не дійшли згоди "через низку причин".

Про це йдеться у заяві Суспільного.

Як зазначається, у виконавця, який представлятиме Україну на міжнародній арені є певні зобов’язання: після підписання договору з ПАТ "НСТУ" на час конкурсу виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі.

"Після проведених перемовин ПАТ "НСТУ" та співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі", - йдеться у заяві.

Разом з цим пояснюється, що згідно з правилами Євробачення мовник-учасник має забезпечити неполітичний характер конкурсу. "Ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації", - вважають на Суспільному. Причину вбачають у великому резонансі події, спробі тиску з боку політичних сил та втручанні в дискусію культурних діячів та інформаційних структур країни-агресора.

Як прокоментувала ситуацію сама MARUV, пункти договору з мовником були "кабальними", а сама вона не готова "виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків".

MARUV сумарно отримала найбільшу кількість балів на фіналі Нацвідбору. Шість балів їй поставили глядачі, п'ять – судді. Проте кінцеве рішення залишається за Національною суспільною телерадіокомпанією України.

Користувачі Мережі розділились в емоціях від її перемоги, оскільки співачка неодноразово гастролювала в державі-агресорці Росії і мала там заплановані концерти. 

Згодом MARUV заявила, що готова відмовитися від виступів у країні-агресорі. Окрім того співачка з обуренням оприлюднила деякі пункти з договору, який має підписати з НСТУ. Один з них – передача прав на пісню.

Переможниця нацвідбору "Євробачення" не готова підписати контракт з Суспільним телебаченням

Переможниця нацвідбору "Євробачення" не готова підписати контракт з Суспільним телебаченням

Повʼязані теми:

Наступна публікація